Ömer Günel: Kuşadası’na 500 kruvaziyer ile 650 bin turist gelecek

Ömer Günel: Kuşadası’na 500 kruvaziyer ile 650 bin turist gelecek

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kruvaziyer turizmiyle ilgili değerlendirmede bulundu.


Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, bu yıl limana yanaşacak gemi ve ilçeyi ziyaret edecek yolcu sayısını açıkladı.

“Kuşadası’na bu yıl 500 gemi gelecek”

Kuşadası’na bu yıl 500’den fazla kruvaziyer gemisi beklediklerini söyleyen Günel, “Kurvaziyerlerle 650 bin ziyaretçinin Kuşadası’na gelmesini hedefliyoruz. Gemi mürettebatıyla bu sayı 800 binleri buluyor. Cruise turizmine hitap edecek alanları geliştirmek için çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz. Örneğin bölgeye gelecek turistin alışveriş yapması için tüm çarşılarımızı yeniledik. 10-12 Haziran tarihleri arasında ise Ayhan Sicimoğlu iş birliğiyle hem bölgenin geleneksel yemeklerinin tadılabileceği hem de yerel müziklerin dinlenebileceği bir sokak festivali organize ediyoruz. Ayrıca bu yıl ilk defa turizm acenteleri bizden turistlere yönelik yürüyüş destinasyonları istedi. ” diye konuştu.

“Bu projeyle günde 120 bin turistin gelmesini bekliyoruz”

Milliyet’ten Aylin Rana Aydin’e açıklamalarda bulunan Günel, uzaya seyahat hayalini dünyada gerçekleştirecek Mars Colony projesini hayata geçirdiklerini de şöyle anlattı: “Ziyaretçilerin kapsüllerde kalıp, astronot yiyecekleriyle besleneceği projeyle bölgeye günde 120 bin turistin çekilmesini hedefliyoruz. 200 milyon TL’lik yatırım bütçesiyle hayata geçirilecek Mars Colony projesiyle Mars’taki tarım çalışmalarından, yüzey araştırma uygulamalarına, astronot okulundan simülatör deneyimlerine kadar pek çok alan yaratılacak. Bu projeyle Y ve Z kuşağını bölgemize çekmeyi hedefliyoruz. Elon Musk ile birlikte çalışan mühendis Martin Halliwell Kuşadası’nda yaşıyor. Mars Colony projesini görünce çok heyecanlandı ve projeyi Tesla Motors ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’a anlattı. Kendisinin konuyla çok ilgilendiğini söyledi.”

“Dijital göçmenlere ev sahipliği yapacağız”

Belediye olarak doğayla baş başa konforlu çalışma alanı arayışında olan kitle için Kamp İnova projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Günel, “2023 yılında tamamlanacak projeyle yerli ve yabancı dijital göçmenlere ev sahipliği yapacağız. 20 milyon TL yatırımla hayata geçirilecek proje kapsamında dijital göçmen, internet altyapısıyla bu tesislerde yıl boyu hem konaklayıp hem de tatil yapma olanağı bulacak” dedi.



Bu Haber 27.05.2022 - 08:59:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.