Ömer Günel: Kuşadası kruvaziyer turizminde rekor kıracak

Ömer Günel: Kuşadası kruvaziyer turizminde rekor kıracak

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’na 2023 turizm sezonunda rekor yıl olan 2011’e göre yüzde 40 daha fazla yolcu gemisi ve kruvaziyer turistinin geleceğini söyledi.


Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ‘Bir Çift Sözüm Var’ isimli programda kente ve gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı.

Kuşadası’nın turizm sezonuna hazır olduğunu belirten Ömer Günel, “Kuşadası turizm sezonuna hazır. Ama bana soracak olursanız, hiçbir zaman arzu ettiğim kadar hazır olamadığımızı düşünüyorum. Çünkü bizim kentin fiziksel koşullarını iyileştirebilmek için yaptığımız işlerde 3-4 aylık zamanımız var. Bu süre bize hiç yetmiyor.” ifadelerini kullandı.

Kuşadası’nın kruvaziyer turizminde kendi rekorunu kıracağını belirten Günel, şu açıklamalarda bulundu:

“Biz turizm kentiyiz. Bir turizm kenti ne yapar?  Kendini doğru mecralarda güvenli bir turizm kenti olarak pazarlar ve ilgili turizm paydaşları ile muhatap olur. Fuarlar, bunu yapabileceğiniz yerlerdir. Biz de fuarlarda iş bölümü yapıyoruz. Örneğin Kuşadası Ticaret Odası belli fuarlara, biz belli fuarlara katılıyoruz. Kuşadası'nın turist aldığı veya alma potansiyelinin olduğu bölgelerde düzenlenen fuarlara gidiyoruz. Amerika Birleşik Devletleri, dünyanın en önemli kruvaziyer şirketlerinin bulunduğu bir ülke. Bu nedenle burada düzenlenen fuara katılmak bizim için çok önemliydi. Çünkü pandemiden dolayı daha önce gidemedik. Bu gidişimiz MSC’nin en önemli gemisinin Kuşadası’na gelmesiyle taçlandı. Bu gidişimizde ABD Limanı, MSC ve Kuşadası’na kruvaziyer turisti getiren firmaların üst düzey yöneticileriyle çok ciddi temaslarda bulunduk. Temaslarımız da sonuç verdi. Kuşadası kruvaziyer turizminde en çok gemi ve yolcu sayısını 2011’de aldı. Bu yıl 2011’e göre Kuşadası’na yüzde 40 daha fazla gemi ve turist gelecek. Yani Kuşadası kendi rekorunu kıracak. Bu işler emeksiz olmuyor. Emeksiz olursa neden geçmiş yıllarda olmadı? Ayrıca gidip görüşmek de yetmiyor. Kente yatırım yapmanız lazım. Bizim bütün çabamız bunlarla alakalı. Ben tarım kenti değilim ki tarım fuarına gideyim. Birileri için turizm fuarlarına gitmek lüks olabilir ama bir turizm kentinin belediye başkanı buna mecburdur”



Bu Haber 23.05.2023 - 09:02:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.