Ömer Faruk Dengiz: Biz bitti demeden bitmez

Ömer Faruk Dengiz: Biz bitti demeden bitmez

Bodrum Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum’a dünyanın her bölgesinden turistin gelmesini istediklerini belirterek “Her şey bitmedi, daha yeni başlıyor. Bundan sonraki senelerde de çalışmaktan başka çaremiz yok” ifadelerini kullandı.


Turizm Güncel

Bodrum Otelciler ve Yatırımcılar Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Turizm Güncel’e yaptığı değerlendirmede 2022 yılı turizm sezonunda Bodrum’un 2019 yılını geride bıraktığını açıkladı.

Bodrum’a dünyanın her yerinden turist getirmeyi hedeflediklerini belirten Dengiz, bunun için çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

“Jet2 ve TUI kapasite arttırdı”

Pandeminin ardından karşılaştıkları Rusya-Ukrayna savaşı krizinde tedirgin olmalarına rağmen ilgili kurumlarla temasa geçtiklerini belirten Dengiz, “Pandemi dönemleri bitti sayılır derken sonrasında da karşımızda bir savaş çıktı. Biz de bu konuda bayağı bir tedirgin olduk. Her şey bitti demedik. İlgili acentelerle, hava yolu firmalarıyla görüşmeler sağladık. İlgili resmi kurumlarla görüşme sağladık. Hep beraber istişare ettik. Bu sene olabildiğince turist çekmeye çalıştık. Jet2 ve TUI ile görüştük. Onlarla beraber istişare ettik. Bodrum’un ürünlerini tanıttık. Uçak kapasitesini arttırdılar. Bu da bize güvendiklerine dair büyük bir işaret. Milas-Bodrum Havalimanın da aynı şekilde bir desteği de vardı. Onlar da elinden geleni yaptı. Bütün paydaşlar hep beraber çalıştı, başardığımıza inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

“Biz bitti demeden bitmeyecek”

2022 yılında Bodrum’a gelen yolcu sayısını da açıklayan Dengiz, 2019 yılını geride bıraktıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“2022 yılında hava yoluyla gelen yolcu sayısı 1 milyon 60 bin kişi oldu. Diğer yandan da kurvaziyerlere 75 bin yolcu geldi. Böylece kruvaziyer yolcu sayısı hedefimize ulaştık. 2019 yılını geçtik. Her şey bitmedi, daha yeni başlıyor. Diğer yandan da enflasyon başlı başına bir sorun ve buna rağmen bütün ülke olarak ayakta duracağımıza inanıyoruz. Gelecek olan misafirlere her şeye rağmen en iyi tatillerini yapmalarını imkan sağlayacağız. Fatih Terim'in Avrupa Kupası'nda motivasyon olarak söylediği bir cümleye değinmek istiyorum. Biz bitti demeden bitmeyecek.”

“Onlar bizim müşterimiz değil, misafirimizdir”

Bodrum’un hava yoluyla çoğu ülkeye 2-3 saat uzaklıkta olduğunu belirten Dengiz, “Ukrayna eski haline dönerse onun da yeniden hedef pazarımız arasında olmasını ümit ediyoruz ama bu şartlarda olacağını düşünmüyoruz. Almanya ve İngiltere önemli pazarlar. Geri kalan da zaten Polonya, Çekya, Azerbaycan ve Orta Doğu ülkeleri ile paylaşılmakta. En çok kimlerin geldiği önemli değil. Dünyanın bütün insanları gelsin istiyorum. Bodrum’a bütün dünyanın kapıları açıktır. Her kim olursa olsun. Onlar bizim müşterimiz değil, misafirimizdir. Bodrum 2-3 saat uzaklıkta uçakla inebilecek bir coğrafi konumuna sahip. Bu yüzden herkesi bekliyoruz. “ şeklinde konuştu.



Bu Haber 16.12.2022 - 15:33:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Misafir

    Güven Erdoğan 16.12.2022 - 09:08

    OMER BEY MERHABA. Yazinizi okudum.1980 yıllarında bizlere öğretilen müşteri değil misafir memnuniyeti kapsamında bizi yönetenlerinde aynı fikirde olması en büyük İsteğim .Her yil 12 aya yayılacak olan [sözde]turizm. Ne yazıktır mehter takımı gibi 2 ileri 1 geri gidip geliyor. Yinede düşünceleriniz için çok teşekkürler Sağlıcakla kalin Güven Erdoğan.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.