'Ölüm yatağından kalktık'

'Ölüm yatağından kalktık'
TÜRSAB Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, pek şirketin konkodato ilan ettiğini hatırlatarak, bu sürecin tuizmle dudurulabileceğini dile getirdi. “Turizmle kazanılan öz kaynak ülkenin tüm kılcal damarlarını besliyor” derken Hüseyin Baraner ise ''Ölüm yatağından kalktık'' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye turizm sekörü 2018 ylını tarihinin en yüksek ziyaretçi sayısı ile kapatmaya hazırlanıyor.

Hüriyet gazetesinden Salim Uzun'a konuşan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Ferit Turgut, “Turizmle kazanılan öz kaynak ülkenin tüm kılcal damarlarını besliyor” diye konuştu.

''KONKORDATO SÜRECİNİ AŞMANIN TEK YOLU TURİZM''

2018 yılı ortasında başlayan ekonomik dalgalanmanın turizmle kontrol altına alınabileceğini savunan Turgut, “Turizm gelirlerinin artması ekonominin bütününe etki ediyor. Antalya’nın kazandığı para Ardahan’da yatırıma dönüşüyor. Evet, zor bir yıl geçirdik. Birçok firma konkordato kararı aldı. Bu süreci kalıcı biçimde aşmanın tek yolu turizm. Turizmde atılacak her doğru adım ekonomiye can suyu olacaktır” dedi.

''KOMŞULARLA NE KADAR İYİ GEÇİNİRSEK TURİZMDEKİ O KADAR BAŞARILI OLURUZ''

2019 için umutlu olduklarının altını çizen Turgut, şöyle devam etti: “Tüm veriler yeni yılın sektör açısından kazançlı olacağını gösteriyor. Yabancı kaynaklı anketler de bu süreci destekliyor. Tek beklentimiz ülkeler arası ilişkilerin belli düzeylerde tutulması. Komşularımızla ne kadar iyi geçinirsek turizm başarımız da o kadar artar.

BARANER: ÖLÜM YATAĞINDAN KALKTIK

Özellikle Alman turizm pazarındaki hareketlere dikkat çeken Germanyfans Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Baraner ise şu bilgileri aktardı:

“Türkiye krizi fırsata çevirdi. 5 yıl ayağa kalkmaz denen turizmin geldiği nokta gerçekten inanılmaz. Biz ölüm yatağından kalkıp maraton koşmaya başladık. 43 yıllık turizmci olarak ilk kez böyle bir şey görüyorum.”

Baraner şöyle devam etti: “Hedef pazarlardan çok iyi haberler alıyoruz. Turizm Bakanımızın sektör içinden gelmesi bizi çok rahatlattı. Kaptan gemiyi doğru rotada götürüyor. O yüzden de muhteşem bir geri dönüş yaptık. Türk ekonomisi turizmle canlanacak.”


Bu Haber 31.12.2018 - 10:25:42 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.