Olmayan otelin odalarını devremülk gibi satışa çıkardılar

Olmayan otelin odalarını devremülk gibi satışa çıkardılar

Bir otelin adı kullanılarak verilen ilanda odaların devre mülk gibi satışa çıkarıldığı ve karşılığında vatandaşlık vaat edildiği belirtiliyor.


Türkiye’de emlak karşılığı yabancılara vatandaşlık verilmesinin ardından yurt dışında veya ülke içindeki yabancılara yönelik emlak pazarlayan kişi ve firmalar arttı.

Patronlar Dünyasından Ali Kemal Erdem’in haberine göre, bu firmalar internet üzerinden verdikleri ilanlarda bitmiş veya yapılacağı iddia edilen projeleri tanıtıyor ve ilanlarında yapılan alım karşılığında Türk vatandaşlığını da vaat ediyorlar. Ancak bunun yanında kimi ilanlar hiç güvenilir olmadığı gibi bazı ilanlarda doğruluğu şüpheli veya doğru olmayan bilgiler verildiği de dikkat çekiyor.

Örneğin Mısır merkezli olduğunu iddia eden Hana Emlak adlı bir firmaya ait internet sitesinde Türkiye bölümünde yer verilen bir illüstrasyonun Pendik’te devam eden Ramada Otel’e ait bir komplekse ait olduğu öne sürülüyor.

Projenin tanıtım yazısında ise projenin öngörülen pazar değerinin 1.2 milyar dolar olduğu, çeşitli hizmetleri birleştiren tesisler haricinde 212 deluxe oda ve beş yıldızlı suitlerden oluştuğu iddia ediliyor.

İlanda şöyle bir cümleye yer veriliyor: “Yani bir otel odası sahibi olarak yatırımınız bu otel kompleksinedir. Döviz bazında kira getirisi yüksek ortak olma garantisi verecektir. Üstelik bu yatırım projesi Türkiye’de ilk olma özelliğine sahiptir. Tapu sahipleri yılda bir hafta otelin sunduğu benzersiz hizmet ve imkanlardan faydalanabilecek”

Açıklamalar otel odası satışlarının devre mülk mantığı ile yapıldığını gösteriyor.

Projenin havalimanına yakın olduğu ayrıca saç ekimi, plastik cerrah, diş hekimliğine uygun kullanılabilecek işyerlerinin de uygun olduğu kaydediliyor. Metinde lüks ve konforlardan faydalanılabileceği söylendikten sonra “Ayrıca vatandaşlık hakkına da sahip olacaksınız” deniyor.

Firmanın Türkiye temsilcisi olarak tanıtılan ve Suriye Halepli olduğu notunu düşen Mahmoud Tamer adlı kişinin Linkedin hesabında da sitede verilen projeye dair fiyat bilgiler veriliyor.

Projenin Türk vatandaşlığına uygun olduğu notu düşülmüş ve projenin yapım yılı olarak içinde olduğumuz 2024 yılı gösteriliyor.

Başlangıç fiyatları olarak 171 bin, 352 bin, 653 bin, 130 bin dolar gibi fiyatlar yazılarak bunun karşılığında 29, 30, 63 ve dubleks 115 metrekareler yazılmış.

Otel odasının devre mülk olarak nasıl pazarlandığını ve verilen tapu karşılığında nasıl vatandaşlık alındığını anlamak için Mahmoud Tamer’in profilinde yazılı olan cep telefonunu iki kere arandı.

“Siz Mahmoud Tamer misiniz?” sorusuna olumlu cevap aldıktan sonra proje hakkında bilgi almak istendiğinde iki seferde de Türkçesinin iyi olmadığını öne sürdüğü ve bir numara ileteceğini söyleyerek iletmediği öğrenildi.

Yine sitede olan şikayetlerin iletileceği belirtilen Türkiye’deki bir GSM şirketine ait cep telefonunu da üç kez aranmasına karşın telefona bakan veya sormasında dönen olmadığı belirtiliyor.

Ramada’dan açıklama

Ramada’nın Pendik’te böyle bir projesi olup olmadığını anlamak için otelin Türkiye’deki sorumlularına ulaşıldı.

İlk verilen bilgide hali hazırda Pendik’te olan veya yakın zamanda planlanan bir projenin olmadığı belirtildi ancak yine durumu netleştirmek için firmanın İngiltere’deki merkezine de soruldu. İngiltere’deki firma merkezinden gelen cevap şu şekilde oldu:

 “Ramada’nın Wyndham Hotels & Resorts veya otel sahiplerimizin sorunuzda bahsi geçen ilan ile ilişkisi bulunmamaktadır. Franchise modelimiz çerçevesinde, Türkiye'deki tüm otellerimiz bağımsız otel sahiplerince işletilmektedir. Markalarımızla ilişkili otellerdeki konaklama birimlerinin satış ve kiralamaya uygunlukları geçerli yasalara uygun olarak, franchise anlaşmalarımız çerçevesinde düzenlenmektedir. Markalarımızla ilişkili otellerde yer alan konut birimlerinin yasalarca belirlenen amaçlar dışında satışı, kullanımı veya bu doğrultuda tanıtımına kesinlikle izin verilmemektedir.”



Bu Haber 19.01.2024 - 15:59:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.