Okul tatilleri yeniden düzenlenecek, araya küçük tatiller konacak

Okul tatilleri yeniden düzenlenecek, araya küçük tatiller konacak

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların tatil programlarında yapılması planlanan değişikliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.


Türkiye'deki tek tip anlayıştan dolayı bölgesel tedbir almakta zorlandığını söyleyen Ziya Selçuk, okul tatili konusunun aslında valilerin denetiminde olduğunu belirtti. Önümüzdeki dönemde konuya ilişkin açıklama yapılacağını ifade eden Selçuk, şu noktaların altını çizdi:

''Bunu Kültür ve Turizm Bakanlığımızla da başka kurumlarla da görüştük. Tatillerin düzenlemesi, araya küçük tatiller koymakla ilgili bir açıklamamız olacak. Fakat Türkiye birden bire hemen 200 gün, 220 gün olsun gibi bir hazırlığa henüz sahip değil. O, zaman içerisinde dikkate alınabilecek bir şey. Şu anda biz mevcudu ne kadar iyi yapabilirizin peşinde olmalıyız ve bu amaçla da bölgelere göre tatil olabilir, bunun önü açılabilir. Konuyla ilgili takvimi ilan ettiğimizde aslında sayın valilerin zaten yetkisinde olan bazı hususların çok daha işlevsel bir biçimde bölgesel olarak yapılması söz konusu olacak."



Bu Haber 18.04.2019 - 09:59:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • bir dost 19.04.2019 - 04:41

    1 Eylül günü okullar açılır. 29 Ekim ve sonrası bir hafta tatil. 24 Aralık - 7 Ocak arası sömestr tatili. Mart 15 bir hafta tatil ve 31 Mayıs'ta kapanır.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.