Okay Yıldırım: Temmuzda tüm otellerimiz açılacak

Okay Yıldırım: Temmuzda tüm otellerimiz açılacak
MP Hotels Türkiye ve MP Turkey (DMC) Ülke CEO'su Okay Yıldırım, “2021’de turizm hareketliliğinin temmuzda başlayacağına ve yıl sonuna kadar devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Okay Yıldırım, 2021 yaz sezonu için umutlu bir açıklama yaptı. Yıldırım, aşılama çalışmalarının hızlanması ve kısıtlamaların azalmasıyla turizm sektörünün hareketleneceğini ifade etti.

Avrupa pazarı hareketleniyor

Avrupa’da aşılama çalışmalarının hız kazanması ile birlikte insanların seyahat etme arzusunun arttığını belirten Okay Yıldırım “Avrupa pazarında aşılama çalışmaları hızla ilerliyor. Ülkeler genç yaş gruplarını aşılamaya başladı. Dolayısı ile bu çalışmalar Avrupalıların seyahat isteğini daha da artırıyor. Kısıtlamaların da gevşemeye başlamasıyla turizm hareketleri önümüzdeki süreçte daha da artacaktır” dedi.

''İç pazar bizim için çok önemli''

Türkiye turizmi için hayati bir önem taşıyan Rusya pazarına da değinen Yıldırım, Rusya pazarının belirsizliğini koruduğunu söyledi. İlk önemli turizm hareketliliğinin Kurban Bayramı ile iç pazarda yaşanacağını belirten Yıldırım, “Avrupa’daki gurbetçilerimiz ve iç pazarın katkısı ile Kurban Bayramı’nı hareketli geçireceğiz. Avrupa ve Rusya pazarı da devreye girince yılı pozitif geçirebiliriz” dedi.

‘’Temmuzda tüm otellerimiz açılacak’’

Bünyesinde 14 otel bulunan MP Hotels Türkiye olarak Alaçatı, Bodrum ve Marmaris’te bulunan otelleri açtıklarını ve temmuz ayında da diğer otelleri açacaklarını ifade eden Okay Yıldırım, “Geç açılan sezonun yıl sonuna kadar süreceğine inanıyoruz. Aşılama sürecinin de katkısıyla temmuz ayı ile birlikte sezonun hızlanacağını düşünüyorum. Temmuz ayı sonrasında her hangi bir olumsuzluk olmaması durumunda bu sene 2020 yılı verilerini geçeceğimizi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

''Otellerimizin büyük bir bölümünü dolduracağız''

Vaka sayılarının düşmesi ve aşılama oranlarının yükselmesi ile birlikte yılın ikinci yarısında hareketli bir sezon geçireceklerinin belirten Okay Yıldırım, “Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Almanya, karantina uygulamasını kaldırdı. Diğer Avrupa ülkelerinin de Almanya’yı takip etmesini ümit ediyoruz. Bu olursa 2021 senesinde 2020’ye göre daha iyi bir turizm sezonu geçireceğimizi düşünüyorum. MP Hotels Türkiye olarak da 14 otelimizin büyük bir kısmını pandemi kuralları çerçevesinde dolduracağız. Dünya, Pandemi’nin gölgesinden çıkarsa 2022 yılında çok farklı bir turizm sezonu konuşacağız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 08.06.2021 - 19:31:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.