Oğlu İsias Otelde ölen acılı anne: Katillerden hesap sorulsun

Oğlu İsias Otelde ölen acılı anne: Katillerden hesap sorulsun

Oğlu İzcan’ı Kahramanmaraş merkezli depremde kaybeden Kıbrıslı anne ‘Katillerden hesap sorulsun.” dedi.


Depremde 31 turist rehberine ve 35 kişilik Kıbrıslı voleybol takımına mezar olan Adıyaman’daki Grand İsias Hotel, hem KKTC’de hem Türkiye’de gündemde. Otel yetkilileri Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Amine Bozkurt ve Şule Özbek gözaltına alınırken, evlatlarını bu otelde kaybeden Kıbrıslı acılı enneler sorumluların cezalandırılmasını istiyor.

Radyo Sputnik’te Atilla Güner’le Akşam Postası’na yaşadıklarını anlatan İzcan Nurluöz’ün acılı annesi Feriha Yiğittürk, "Çocuklarımızın katili olan kişilerin takipçisi olunmasını istiyoruz. Çocuklarımızın hakları siyasi olgulara yenilmesin istiyoruz Hepsi seçilmiş, dereceye girmiş çocuklardı. Hedeflerini ve hayallerini tam belirledikleri dönemde enkaz altında kaldılar. Bu olayın telafisi yok, ocağımıza ateş düştü. Çocuklarımızın katili olan kişilerin takipçisi olunmasını istiyoruz. Çocuklarımızın hakları siyasi olgulara yenilmesin istiyoruz” dedi.

Anne Feriha Yiğittürk'ün anlattıklarından detaylarsa şöyle:

"Hayatının baharında 35 çocuğumuzu İsias Otel, yani cehennem diye nitelendirdiğimiz bir otelin enkazından 6 gün sonra çıkarabildik. Oteldeki 120 kişiden sadece bir kişiye canlı ulaşılabildi. Resepsiyon yapmak için otelin kolonları kesilmiş. Oteli kapatmak için 7 kez karar alınmış ama kapatılmamış. Otel öncesinde 4 katlıymış ama sonrasında 8 kata çevrilmiş. Birçok mühendislik hatası var. Otelin sahiplerinden 4 kişi gözaltına alındı. Biz Kıbrıs’tayız ve bölgeden aldığımız bilgilere göre bizim hakkımızı savunmak için Barolar Birliği başkanı ve 6 avukattan oluşan bir ekip kuruldu. Kıbrıs’tan 12 kişilik ekip kuruldu ve tek tek suç duyurusunda bulunacağız. Çocuklarımızın katili olan kişilerin takipçisi olunmasını istiyoruz. Çocuklarımızın hakları siyasi olgulara yenilmesin istiyoruz.

“Kurtarma ekibi vardı ama…”

Gazimağusa Türk Maarif Koleji öğrencileriydiler. İsias Otelde biz 35 canımızı kaybettik bir kişi bile canlı çıkamadı. Çocuklarımız ilk maçı kazandılar, ikinci maça çıkamadılar. Depremden 18 saat sonra biz bölgeye gelebildik.

Enkazdan canlı çıkan iki hocamız vardı ve onların söylediklerine göre, depremin ilk anından itibaren yaşam çemberi oluşturulamamış, müdahale yapılamamış. Bina bir anda beton yığını oldu. Vinçlerin kaldırabileceği hiçbir şey yoktu. Adıyaman’da tek arama kurtarma ekibi vardı ve kurtarma çalışmalarının olduğu tek enkaz bizimkiydi diyebilirim."



Bu Haber 17.02.2023 - 08:39:11 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.