Öger Tours Türkiye kapasitesini ne kadar arttırdı, yenilikler neler?

Öger Tours Türkiye kapasitesini ne kadar arttırdı, yenilikler neler?
Öger Tours, 2018 yaz programını açıkladı. Türkiye kapasitesini yüzde 20 oranında arttırdığını duyuran şirket, Türkiye'nin Alman aileler arasında giderek daha popüler olmaya başladığını duyurdu. İşte Öger Tours'un 2018 programında Türkiye ile ilgili yenilikler...


TurizmGüncel


Ana destinasyonu Türkiye'de zor bir yıl geçirmesine rağmen gelirlerini arttıran Hamburg merkezli tur operatörü Öger Tours, Mısır'ın turizm bölgesi Hurghada'da 2018 yaz programını açıkladı.

''TÜRKİYE UMUTLARI ARTTI''

2018 yaz programının tanıtım toplantısında konuşan Öger Tours CEO'su Songül Göktaş Rosati, misafirlerinin geçen yıl da Türkiye'den memnun kaldıklarını açıkladı. Türkiye'ye dönük 2018 yılı erken rezervasyonlarındaki artışın umutlarını arttırdığını kaydeden Rosati, bu nedenle Türkiye uçuş programını genişlettiklerini ifade etti.

2018 yılında Türkiye dahil, doğu bölgelerinde fiyatların sabit kaldığını ifade eden Rosati, Türkiye ve Tunus'ta çocuklar için 99 eurodan başlayan fiyatlar belirlediklerini ve bunun da Türkiye'nin fiyat/kalite performansını pozitif yönde etkileyeceğini söyledi.

MISIR GERİ DÖNDÜ

2017 sezonunda Mısır'ın iyi bir performans sergilediğine dikkat çeken Songül Göktaş Rosati, Mısır'ın, Türkiye'nin ardından ikinci büyük destinasyon unvanını kazanan Bulgaristan'dan bu koltuğu geri aldığını kaydetti. Rosati, ''Mısır mükemmel bir geri dönüş yaşıyor. Bu destinasyona dünük rezervasyonlarda çift haneli büyüyoruz. Mısır yaz tatilleri için giderek önemi atan bir destinasyon haline geliyor. 2018 sezonunda Almanya'nın 25 havalimanından Mısır'a haftada 160 sefer yapacağız.'' ifadelerini kullandı.

24 SAAT MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ

Thomas Cook'un başlattığı ''24 saat müşteri memnuniyeti'' ve ''odanı kendin seç'' uygulamalarının 2018 sezonunda devreye gireceğini hatırlatan Rosati, ''Müşteriler 30 euro karşılığında kendi odalarını önceden rezerve edebilecek. Öte taraftan otel, katalogdaki ya da paket turdaki sözlerine sadık kalmazsa, müşteriler 24 saat içinde yardım alacaklar ve bir sonraki tatillerinde yüzde 25 hediye çeki kazanacaklar.'' şeklinde konuştu. Müşteri memnuniyetini yüksek seviyede tutmak için özel bir sertifika sisteminin de 2018'de başlaycağı bilgisini veren Rosati, önümüzdeki sezonda 67 otelle bu programı başlatacaklarını açıkladı.

TÜRKİYE'DE YENİ KONSEPT: UFAK & AİLEVİ

Öger Tours 2018 sezonunda Türkiye'de ''Ufak&Ailevi'' adında bir program daha başlatıyor. Şirketin Ürün Müdürü Altan Tarakçı, ''Büyük ve konforlu otellerde kendini iyi hissetmeyen bireyler için daha çok aile işletmesi tarzındaki küçük otelleri kataloğumuza aldık. Bunlar genellikle yöresel özellikler taşıyan otellerden seçildi.'' dedi. Bu tesislerin aynı zamanda dışarıda zaman geçirip yöreyi ve insanları tanımak isteyenler için bir seçenek olduğunu söyleyen Tarakçı Ege'de oda-kahvaltı seçenekleri de sunan 13 tesisi programlarına aldıklarını belirtti.



TÜRKİYE'DEN 23 YENİ OTEL PROGRAMDA

Türkiye kataloğuna 23 yeni tesis eklediklerini ifade eden Altan Tarakçı, bunlardan iki tanesinin Sunpark Aramis Apart Hotel ve 16 artı hedef grubu için Sunprime Doğan Side Beach olduğunu söyledi. Tarakçı ayrıca, Türkiye programında bir haftalık premium Mavi turların da olacağını duyurdu.

TÜRKİYE KOLTUK KAPASİTESİNİ YÜZDE 20 ARTTIRIYOR

Öte taraftan Öger Tours, 2018 Türkiye kapasitesini yüzde 20 oranında büyütme kararı aldı. Şirket, Berlin ve Baden-Baden bağlantılı yeni full charter bağlantıları oluştururken, Düsseldorf, Hannover, Köln, Stuttgart ve Münih gibi önemli önemli merkezlerden Türkiye'ye dönük kapasitesini arttırıyor. Öger Tours'un 2018 Türkiye yaz operasyonunun merkezinde de yine Antalya bulunacak. Altan Tarakçı, ''Almanya'nın 20 havalimanından Antalya'ya haftada 500'e, Ege'ye ise haftada 110'ye varan sayılarda uçuş düzenleyeceğiz. Uçuş programımızı genişletmenin yanında, talebin değişmesi durumunda buna yanıt verebilecek esnek bir yapıya da sahibiz.'' şeklinde konuştu.

ALMAN AİLELERİN TÜRKİYE İLGİSİ ARTIYOR

Türkiye'nin sadece bireysel tatilciler değil aileler arasında da gierek popüler olmaya başladığına dikkat çeken Tarakçı, ''2014 yılında beri rezervasyonlar içinde Alman ailelerin payı yüzde 30 dolayındaydı. 2017 sezonunda bu oran biraz daha arttı. Türkiye'nin Alman aileler arasında giderek daha popüler bir tatil ülkesi olmaya başladığını söyleyebiliriz. Bu trendi 99 euro olan sabit çocuk fiyatı seçeneği ile bu eğilimi daha da güçlendireceğiz. Bu yıl Alman aileler, aynı bütçe ile bir yıldız daha yüksek olan tesislere rezervasyon yapabilecekler.'' açıklamasında bulundu.




Bu Haber 03.11.2017 - 15:57:06 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.