Öger Tours, Bucher Reisen ve otel markaları satılıyor mu?

Öger Tours, Bucher Reisen ve otel markaları satılıyor mu?
Thomas Cook'un Almanya ayağı Thomas Cook Touristik GmbH'nin 1 Aralık itibariyle kapanabileceği, ancak Öger ve Bucher için olumlu gelişmeler yaşandığı belirtildi.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Thomas Cook İngiltere'nin iflasını ilan etmesinin ardından operasyonlarını durduran şirketin Almanya ayağının, 1.000 kişiyi işsiz bırakarak 1 Aralık itibariyle tamamen kapanabileceği belirtildi. Kayyum idaresi, ancak şirketin bazı bölümlerinin ayrı ayrı satılabileceği kaydedildi.

Thomas Cook-Almanya 1 Aralık’ta kapanabilir

Fvw'de yer alan habere göre, yapılan tüm görüşmelere karşın toplamda 2 bin 100 kişinin çalıştığı Thomas Cook-Almanya'nın geneli için bir alıcı bulunamadı. Bu nedenle 1 Aralık 2019 itibariyle Frankfurt merkezli Thomas Cook-Almanya büyük ihtimalle kapanacak.

Thomas Cook-Almanya'nın geçici iflas yöneticisi Fabio Algari, ''Thomas Cook-Almanya'nın tamamı için bir yatırımcı bulmak amacıyla geride kalan 6 haftada yoğun bir süreç başlattık. Fakat yoğu görüşmelere rağmen, Thomas Cook Touristik GmbH için gerçek bir teklif alamadık.'' dedi.

‘’Hak etmediğimiz bir yere sürüklendik’’

Thomas Cook'un Almanya müdürü Stefanie Berk ise, gelecek için umut veren tüm seçeneklerin konuşulduğu sayısız görüşmeler yapıldığını ifade etti. Berk, ''Thomas Cook-Almanya karşı bir tur operatörü olmasına rağmen, İngiltere'deki ana şirketin iflası nedeniyle hak etmediği bir yere sürüklendi. Tüm çalışanlarımıza ve ortaklarımıza, bağlılıkları için teşekkür ederim.'' ifadelerini kullandı.

Öger, Bucher, Sentido ve Smrtline için yeni sahipler mi?

Öte taraftan Thomas Cook'un iki tur operatörü, Öger ve Bucher, için iyi haberler var. Hamburg merkezli Öger Tours ile Düsseldorf merkezli Bucher Risen için yatırımcılardan güçlü bir talep var. Öger Tours ile Bucher Reisen'in geçici iflas yöneticisi Julia Kappel-Gnirs, ''Öger'e ve Bucher'e yatırımcılardan güçlü bir talep var, müzakereler çok iyi ilerliyor. Her gün, şirketlerle ilgilenen yeni yatırımcılar ortaya çıkıyor. Bu nedenle Öger ve Bucher için çözüm bulmayı bekliyoruz.'' dedi.

Benzer bir durumun Thomas Cook'un bazı otel markaları v seyahat acenteciliği faaliyetleri için de geçerli olduğu ifade ediliyor. Julia Kappel-Gnirs, bu iki otel markasının yakında yeni sahipleriyle buluşmasını beklediklerini açıkladı.

İflas yöneticisi, Air Marin ve Neckermann için de umutlu

Thomas Cook'un acente zincirleri için final görüşmelerinin yapıldığı belirtiliyor. Satış acentelerininin büyük çoğunluğunun sektörde kalmasına da yakında çözüm bulmayı beklediklerini söyleyen Kappel-Gnirs, e-ticaret platformu Golden Gate ile diğer tur operatörleri Air Marin ve Neckermann için de umutlu olduklarını kaydetti.



Bu Haber 06.11.2019 - 14:39:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.