O haberler doğru çıktı, Antalya’daki dev ihale iptal!

O haberler doğru çıktı, Antalya’daki dev ihale iptal!

Antalya Havalimanı’nın işletmeye verilmeye için yapılacak ihale, DHMİ tarafından iptal edildi.


Geçtiğimiz günlerde medyaya yansıyan haberlerde, 31 Ocak’ta yapılacak Antalya Havalimanı ihalesine İstanbul Havalimanı’nı işleten IGA’nın da katılmak istediği, bu nedenle IGA’nın hem şartnamedeki ‘en az 5 yıl havalimanı işletmiş’ olma şartının kaldırılması hem de ihalenin ertelenmesi için DHMİ’ye baskı yaptığı ileri sürülmüştü. 

Bugün Resmî Gazete’de yayımlanan ilanda, Antalya Havalimanı için 31 Ocak’ta yapılacak ihalenin iptal edildiği açıklandı. DHMİ tarafından yayınlanan ilanda, ‘’02.01.2020 tarihli ve 30996 sayılı Resmî Gazete ile 01.01.2020 tarihinde ulusal basında yayınlanan ihale metni ile Antalya Havalimanı’nın kapasite arttırımına yönelik ilave yatırımların yapımı ile iç/ dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve mütemmimlerinin işletme haklarının kiraya verilmesi ihalesine ilişkin teklif alma tarihinin 31.01.2020 tarihinde saat 09.30’da sona ereceği bildirilen söz konusu ihale iptal edilmiştir.’’ denildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın işleten TAV, iki yıl önce IC İçtaş'ın yüzde 49'luk payını alarak Almanya merkezli Fraport AG ile ortak bir şekilde Antalya Havalimanı'nı işletmeye başlamıştı.



Bu Haber 25.01.2020 - 09:39:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.