NY Times’ın 'turizm-terör' haberine Çavuşoğlu'ndan tepki
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Taksim’de gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası ABD'nin New York Times gazetesinin yaptığı habere tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pazar günü Taksim meydanında gerçekleştirilen 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırının meydana geldiği noktayı ziyaret etti.
Ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, Taksim’de gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından ABD’nin New York Times gazetesinin yaptığı “Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, Pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor” haberi hakkında değerlendirmede bulundu.
“Bir anlamda Türkiye’ye gitmeyin diyorlar”
Yapılan saldırıya turizm açısından bakılmasının ibretlik olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "ABD'de bir gazetenin böyle bir manşet attığını gördük. Terörle mücadelede bunların ikiyüzlülüğünü her fırsatta görüyoruz. Çifte standardın ve ikiyüzlülüğün örneklerini sergilemeye devam ediyorlar. Aslında bir anlamda Türkiye'ye gitmeyin diyorlar ama o anlamda da hedeflerine ulaşamamışlardır. Her zaman hak ve hukuktan bahseden yayın organlarının bu saldırıya turizm açısından bakması ibretliktir. Onlar ne derlerse desinler, terörü desteklemeyi devam etsinler, biz teröristlerin tepelerine inmeye devam edeceğiz. Türkiye yüzyılı başlamıştır, bundan geri adım atılmayacak. Her zaman daha çok çalışacağız."
İlgili Haberler

İzmir'e 906 milyon lira yatırımla 1000 yataklı 5 yıldızlı otel projesi! ÇED onayı çıktı
İzmir'in Selçuk ilçesinde turistik yerlere yakın konumdaki 80 bin metrekarelik alan üzerine 5 yıldızlı ve 1000 yatak kapasiteli Duja Ephesus isimli otelin yapımı için ÇED olumlu kararı verildi.

O ülkeden yabancı tur şirketlerine yüzde 17 vergi kararı! 1 Ekim'de başlıyor
Maldivler, 1 Ekim 2026'dan itibaren ülkedeki turistik hizmetleri satan yabancı tur operatörleri, seyahat acenteleri ve online rezervasyon platformlarını kapsayan yeni vergi düzenlemesini devreye alacak.

Uzungöl'de hedef 12 ay turizm! Bölgede önemli toplantı
Uzungöl'de turizm sezonunu 12 aya çıkarmak için kritik bir zirve düzenlendi. Zirvede bölgenin sorunlarının yanı sıra turizm potansiyelini artırabilecek faaliyetler de ele alındı.


%20(2).gif)

