NY Times’ın 'turizm-terör' haberine Çavuşoğlu'ndan tepki

NY Times’ın 'turizm-terör' haberine Çavuşoğlu'ndan tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Taksim’de gerçekleştirilen bombalı saldırı sonrası ABD'nin New York Times gazetesinin yaptığı habere tepki gösterdi.


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Pazar günü Taksim meydanında gerçekleştirilen 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırının meydana geldiği noktayı ziyaret etti.

Ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, Taksim’de gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından ABD’nin New York Times gazetesinin yaptığı “Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, Pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor” haberi hakkında değerlendirmede bulundu.

“Bir anlamda Türkiye’ye gitmeyin diyorlar”

Yapılan saldırıya turizm açısından bakılmasının ibretlik olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, "ABD'de bir gazetenin böyle bir manşet attığını gördük. Terörle mücadelede bunların ikiyüzlülüğünü her fırsatta görüyoruz. Çifte standardın ve ikiyüzlülüğün örneklerini sergilemeye devam ediyorlar. Aslında bir anlamda Türkiye'ye gitmeyin diyorlar ama o anlamda da hedeflerine ulaşamamışlardır. Her zaman hak ve hukuktan bahseden yayın organlarının bu saldırıya turizm açısından bakması ibretliktir. Onlar ne derlerse desinler, terörü desteklemeyi devam etsinler, biz teröristlerin tepelerine inmeye devam edeceğiz. Türkiye yüzyılı başlamıştır, bundan geri adım atılmayacak. Her zaman daha çok çalışacağız."



Bu Haber 19.11.2022 - 10:30:45 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.