Numan Kutulmuş: Hint düğünleri turizmde umutvar olduğumuz bir alan

Numan Kutulmuş: Hint düğünleri turizmde umutvar olduğumuz bir alan
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'de daha fazla Hint düğünü yapılması için daha fazla tanıtıma ihtiça olduğunu belirterek, ''Hint düğünleri Türk turizmi bakımından umutvar olduğumuz bir alan'' ifadelerini kullandı.


Türkiye'nin Çin ve Hindistan'da büyük bir tanıtım kampanyası başlatcağı belirtiliyor. Hürriyet'ten Turan Yılmaz'ın haberine göre bakanlık, Türkiye'nin milyon dolar bütçeli Hint düğünlerine ev sahipliği yapması için harekte geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye ve Çin’in iki şampiyon kadın jimnastikçisinin Topkapı Sarayı’nda ortak gösteri yapacağını, Anadolu Ateşi’nin de gösteri için Pekin ve Şanghay’a gideceğini söyledi.



5 MİLYON DOLAR

Türkiye'nin Hin düğünleri konusunda çok yakın bir vadede umutvar olduğunu belirten Kurtulmuş, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

''Oteli kapatıp çok lüks harcamalar yapıyorlar. Otelci arkadaşların söylediği, düğün başına 5 milyon dolara kadar gelir getiren özellikleri var. Sarıgerme’deki 640’a yakın Hint tur operatörünün toplantısına ben de katıldım. Hakikaten Türkiye’ye karşı büyük bir sevgileri, sempatileri var. İyi tanıyorlar Türkiye’yi. Yakın bir vadede bu Hint düğün turizmi üzerinden de Türkiye’ye çok büyük bir katkı sağlanacağını düşünüyorum. Gelenler var ama bunun daha çoğalmasını sağlamamız lazım. Bunlara özel tanıtımlar yapılması lazım. Hintlilerin arasında özellikle üst grupların, zengin sınıfın düğününü Türkiye’de yapma gibi bir eğilimleri var. Bunun için biraz daha fazla farklı bölgelerimizi de tanıtmamız lazım. Çinli dünya şampiyonu jimnastikçi kız ile bizim Avrupa jimnastik şampiyonu olan kızımız, Topkapı Sarayı’nda bir çekim yapacaklar. Konulu bir jimnastik gösterisi ve dansla Çin’de yayılmasını sağlayacağız. Bizim de önümüzdeki ayın 14’ünde ve 16-19’unda iki toplantımız var Çin’de. Anadolu Ateşi de Pekin ve Şanghay’da gösteriler yapacak.”


Bu Haber 30.03.2018 - 10:47:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • misafir degilim 30.03.2018 - 03:20

    Çinlilerin karasularımızdan geçirdiği varyag uçak gemisi ile her sene birkaç milyon çinli turist geliyodu, ona noldu? Gazdan tayyare selam söyle o yare misali sadece laf salatalığı.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.