Turizm Güncel
DOLAR49.0348+0.0164+%0.03EURO55.3963-0.2605-%0.47STERLİN64.9812-0.2062-%0.32ALTIN6.603,82+17.3415+%0.26DOLAR49.0348+0.0164+%0.03EURO55.3963-0.2605-%0.47STERLİN64.9812-0.2062-%0.32ALTIN6.603,82+17.3415+%0.26
|142 okunma

Norwegian Air, İskandinav tur operatörünü 730 milyon euroya satın aldı satın aldı 

Düşük maliyetli havayolu şirketi Norwegian, İskandinav tur operatörü Nordic Leisure Travel Group'u 7,94 milyar İsveç kronu karşılığında satın almak üzere anlaşmaya vardı.

Norwegian Air, İskandinav tur operatörünü 730 milyon euroya satın aldı satın aldı 

Turizm Güncel – Dış Haberler

Norwegian Air, İskandinavya'nın önde gelen tur operatörlerinden Nordic Leisure Travel Group'u (NLTG) 7,94 milyar İsveç kronu (yaklaşık 730 milyon euro) bedelle satın alacağını açıkladı.

Satın alma işlemiyle birlikte Ving, Spies, Tjäreborg, Globetrotter ve Sunclass Airlines markaları Norwegian ve bölgesel havayolu şirketi Wideroe ile aynı çatı altında birleşecek.

Norwegian'a göre işlem, NLTG'nin paket tur ve otel operasyonlarını Norwegian ve Wideroe'nin yıllık 27 milyon yolcu taşıyan uçuş ağıyla bir araya getirecek. Birleşmenin ardından grup, yılda yaklaşık 30 milyon müşteriye hizmet veren entegre bir İskandinav seyahat şirketine dönüşecek.

Satın alma kapsamında NLTG'nin İspanya, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Tayland ve Türkiye'de bulunan kârlı otel yatırımları da Norwegian bünyesine katılacak.

Norwegian, işlemin tamamlanmasının ardından grubun yıllık faaliyet gelirlerinde yaklaşık yüzde 50 artış beklediğini duyurdu.

NLTG'nin havayolu şirketi Sunclass Airlines, 12 adet orta ve uzun menzilli Airbus uçağından oluşan bir filoya sahip bulunuyor. Norwegian'ın yaklaşık 390 rotalık ağı ağırlıklı olarak İskandinav ülkeleri ve Avrupa'daki tarifeli uçuşlardan oluşurken, Sunclass Airlines ise 25 tatil destinasyonuna uçuş gerçekleştiriyor.

Norwegian Üst Yöneticisi (CEO) Geir Karlsen, işlemi "İskandinav seyahat tarihindeki bir dönüm noktası" olarak nitelendirdi.

Karlsen, "NLTG'nin tatil seyahatlerindeki güçlü konumunu Norwegian Grubu'nun geniş uçuş ağıyla birleştirerek müşterilerimize daha kapsamlı ve esnek bir ürün sunacağız. Otel ve tatil satışlarımızı mevcut müşteri tabanımız üzerinden büyütmek için önemli fırsatlar görüyoruz" dedi.

NLTG CEO'su Magnus Wikner ise satın almanın şirketin 70 yıllık tarihinde yeni bir dönemin başlangıcını temsil ettiğini belirterek, Norwegian'ın geniş uçuş ağı sayesinde daha fazla müşteriye ulaşabileceklerini ifade etti.

Norwegian Yönetim Kurulu Başkanı Dag Mejdell de işlemin uzun vadeli değer yaratacağını belirterek, satın almanın grubun İskandinavya'nın lider entegre seyahat şirketi olma hedefini desteklediğini söyledi.


İlgili Haberler

Yorumlar (0)

Yorum Yaz

Yorumunuz moderasyon onayından sonra yayınlanacaktır.

Yorum göndererek KVKK Aydınlatma Metni uyarınca kişisel verilerinizin işlenmesini kabul etmiş olursunuz.