Norveç turistlerden vergi almaya hazırlanıyor

Norveç turistlerden vergi almaya hazırlanıyor

Norveç'te hükümet, turizm faaliyetlerinden doğan zararı karşılamak için turistlerden vergi almaya hazırlanıyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Dünyanın en pahalı destinasyonlarından biri olan Norveç, 2023 yılından itibaren turistlerden vergi almaya hazırlanıyor. Toplana vergiler turizm faaliyetlerinin destinasyonlarda oluşturduğu hasarı gidermek için kullanılacak.

Verginin ne şekilde toplanacağı henüz belirlenmese de gecelik konaklamalara, hediyelik eşya fiyatların ve diğer turizm faaliyetlerine yansıtılması bekleniyor.

Turizmin oluşturduğu yıkımı önlemek isteyen Norveç, sadece vergi getirmekle kalmadı aynı zamanda büyük yolcu gemilerinin limanlara yanaşmasını da yasakladı. Norveç ayrıca günübirlik ziyaretçilerden 10 euro giriş ücreti almaya hazırlanıyor.

İtalya ile kıyaslandığında çok daha az sayıda kruvaziyer gemisine ev sahipliği yapan Norveç, vergilerin hangi modelle toplanacağı konusunda çalışma başlattı. Kesin planlar henüz hazır olmasa da iktidardaki İşçi Partisi ve Merkez Parti ile onları dışarıdan destekleyen Sosyalist Sol 2024 bütçesine girecek bir turist vergisinin 2023 yılında önermeyi taahhüt etti.

Norveç Maliye Bakanlığı, böyle bir verginin hem yasal hem de pratik olarak nasıl tasarlanabileceği konusunda çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Turist vergisine ilişkin kensin planlar, 2023'ün ikinci yarısında önerilecek olan 2024 bütçesinin bir parçası olarak açıklanacak.



Bu Haber 06.12.2022 - 08:55:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.