Noa Grubu'nun iflas erteleme talebi kabul edildi

Noa Grubu'nun iflas erteleme talebi kabul edildi
Noa Grubu'nun Kadıköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne yaptığı iflas erteleme talebi kabul edildi.


Bodrum Beach Club, Nergis İçmeler Resort, Nergis Select, Club Nergis Beach ve Ölüdeniz Resort olamak üzere bünyesinde 5 otel bulunan Noa Grubu'nun yaptığı iflas erteleme talebi mahkeme tarafından kabul edildi. Hürriyet'te yer alan habere göre, şirketin denetimi için atanan kayyum ise görevine devam edecek.

Henüz 16 yaşındayken turizm sektöründe çalışmaya başlayan, sonraki yıllarda sektörün köklü çok sayıda firmasında yönetici olarak görev alan İlhan Açıkgöz (42) Marmaris Palas’ı kiralayarak işe başladı. Altı yıllık süreçte kayda değer bir gelişme kaydeden Açıkgöz’ün başında bulunduğu Noa Şirketler Grubu’na bağlı oteller Fethiye, Bodrum ve Marmaris’te bulunuyor.

25 ARALIK 2014 İTİBARİ İLE...

Grup açısından zorlu süreç ise çalıştığı tur operatörlerinden biri ile yaşadığı mali sorun sonrası ortaya çıktı. Şirket içine girdiği mali zorluğu aşamayınca bir tür borç ertelemesi olan ve zordaki şirketi alacaklılara karşı korumaya alan iflas erteleme talebinde bulundu. Kadıköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapılan başvuru sonrası mahkeme bilirkişi raporu hazırlanmasına karar verdi. Mahkeme yaptığı yargılama sonrası Yılmaz Efe Otelcilik Turizm Tic. Ve İhracat LTD şirketi, IG Turizm Yatırımları ve İşletmeleri, Doru Efe Otel ve Turizm İşletmecilik için iflas erteleme kararı verdi. Söz konusu şirketler 25 Aralık 2014 itibari ile 1 yıllık süre için iflas erteletmiş oldu. Kararla birlikte, mahkemenin atadığı kayyum Uğur Gürsoy’un da görevini sürdürmeye devam edecek.

'KURTULMA İHTİMALİ YÜKSEK'

Mahkemeye sunulan bilirkişi raporuna göre Noa Grup bünyesindeki üç şirketin borca batıklık rakamları tek tek ortaya konuldu. Her üç şirketin sahip olduğu varlıklar ile borçlar arasındaki farkı işaret eden borca batıklık durumu 7 milyon TL olarak rapor edildi.

İflas erteleme istemi ile üç şirket adına Avukat Satılmış Şahin tarafından mahkemeye sunulan dilekçede iyileştirme planları ayrıntılı bir biçimde sunulmuştu. Sermaye artışı, yeni ortak bulma ve alacak tahsili gibi seçeneklerinin anlatıldığı iyileştirme planında yabancı ortaklık görüşmelerinin olduğu açıklandı. Dava dilekçesinde “Firmamızın geçmişte gerçekleştirdiği işler, mali durumu, ticari alacakların tahsili, 2012-2015 yıllarındaki hedefleri ve beklentileri dikkate alındığında borca batıklıktan kurtulma ihtimali yüzde 100’dür” denildi.

TURİZME SIFIRDAN BAŞLADI

İlhan Açıkgöz henüz 16 yaşındayken çalışmaya başladığı turizmde zaman içinde Diana, Thomas Cook, TUI, Tan Tur ve Yazıcı Grup gibi şirketlerde uzun bir süre yönetici konumda çalıştı. En son Yazıcı Grup’ta 8 yıl çalıştıktan sonra ayrılan Açıkgöz kendi şirketini kurdu. Marmaris Palas’ı kiralayarak faaliyetine başladı. Açıkgöz, sektördeki deneyiminin de katkısı ile faaliyetlerini genişletti. Başında bulunduğu grubun bünyesinde 8 otel bulunuyor.




Bu Haber 12.01.2015 - 16:00:40 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • mustafa 21.12.2015 - 10:18

    her sene aynı hikaye iflas erteleme alacaklılar ne olacak,düşünen yok,

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.