Nirvana Hotels ikinci kez Sürdürülebilir Turizm Sertifikası aldı

Nirvana Hotels ikinci kez Sürdürülebilir Turizm Sertifikası aldı

Nirvana Hotels, Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını tekrar almaya hak kazandı.


Kilit Hospitality Group (KHG) bünyesinde faaliyet gösteren Nirvana Hotels’e ait Nirvana Dolce Vita, Nirvana Cosmopolitan ve Nirvana Mediterranean Excellence otelleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Global Sustainable Tourism Council (GSTC) tarafından verilen Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını yeniden aldı.

Nirvana Dolce Vita, Nirvana Cosmopolitan ve Nirvana Mediterranean Excellence otelleri, enerji ve su yönetimi, atık yönetimi, doğal ve kültürel mirasın korunması, yerel ekonomiye katkı, yerel toplulukların katılımı gibi konularda yürüttükleri çalışmalar ile bu sertifikayı kazanımları arasına ekledi.

Sürdürülebilirlik alnındaki çalışmalarına devam eden Nirvana Hotels, bu çerçevede, enerji ve su kullanımını azaltmak için çeşitli önlemler alıp tüm ekipmanlarını tasarruflu hale getiriyor. Tasarruflu aydınlatma sistemleri, verimli yıkama ekipmanları ve su tasarruflu armatürler gibi uygulamalarla çevresel etkileri azaltıyor. Atık yönetimi konusunda oteller, atık miktarını azaltmak ve geri dönüştürmek için geri dönüştürülebilir malzemeler kullanma yoluna gidiyor. Ayrıca, doğal ve kültürel mirasın korunması için yerel flora ve ekosistemi koruyan çalışmalar yürüterek, Akdeniz'in biyoçeşitliliğini ve yerel kültürü ve gelenekleri tanıtma misyonunu sürdürüyor. Hayvan dostu oteller, yabani yaşamın ve nesli tükenmekte olan canlıların korunması kapsamında çeşitli projeleri destekliyor. Yerel ekonomiye katkı konusunda ise oteller, kullandıkları ürünleri, iş birliği yaptıkları işletmeleri yerli markalardan tercih etmenin yanı sıra yerel toplulukları destekleyen projeler de yürütüyor.



Bu Haber 17.11.2023 - 10:25:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.