Nijerya, Türk Hava Yolları’nın yolculara kötü davrandığını ileri sürerek, uçuşları askıya alacağını açıkladı.
Nijerya otoritelerinin 16 Aralık itibariyle THY’nin bu ülkedeki uçuşlarını askıya alacağı belirtildi.
Airporthaber’de yer alan habere göre Nijerya Sivil Havacılık İdaresi (NCAA), Türk Hava Yolları’nın Nijerya'ya uçuşlarını, “tekrarlanan kötü yolcu muamelesi vakaları” nedeniyle durdurulacağını açıkladı.
Türk Hava Yolları’nın yolcularla, bagajlarını aynı anda taşıyamaması ve haftalardır aynı şekilde aksaklıkların yaşanması sebebiyle 16 Aralıktan itibaren uçuşların askıya alınacağını ve durum düzeltiline kadar da seferlere izin verilmeyeceğini duyuruldu.
Federal Havacılık Bakanlığı tarafından Perşembe günü Abuja’da bulunan Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi (NCAA) Genel Müdür Vekili Yüzbaşı Abdullahi Sidi’nin havayoluna yazdığı bir mektupta, olayların 2 haftadan fazla süredir devam ettiğinden dolayı memnuniyetsizliklerini dile getirdi.
Türk Hava Yolları’nın Nijerya’ya yaptığı son uçuşlarda yüzde 85’inden fazla yolcunun bagajı olmadan Nijerya’ya vardığını yetkililer bildirdi.
Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi (NCAA) yetkilisi, yolcuların havalimanına bagajları olmadan vardıklarını öğrendikleri zaman havalimanında ciddi problem yaşadıklarını açıkladı.
Yetkili, THY, Nijerya seferleri için uygun uçak kullanmazsa, operasyonlarını 16 Aralık 2019’dan itibaren askıya alınacağını bildirdi.
THY Nijerya’da 4 noktaya uçuyor
16 Aralık'tan itibaren uçuşlarının durdurulmasına karar verilen Türk Hava Yolları Nijerya'da 4 noktaya sefer düzenliyordu. Uçuş yapılan noktalar arasında Abuja, Lagos, Kano ve Port Harcourt bulunuyordu.
Port Harcourt, Türk Hava Yolları'nın Afrika kıtasındaki 56'ncı uçuş noktası olarak geçtiğimiz Haziran ayında şirketin uçuş ağına katılmıştı.
THY’den açıklama
THY'den Sözcü gazetesine yapılan açıklamada ise "Bagajlarla ilgili sorun vardı, çözüldü. Şu anda herhangi bir olumsuz durum yok. Uçuşlarımız devam ediyor" denildi.
Güncelleme... 16.12.2019
Sorun aşıldı
Türk Hava Yolları'nın Nijerya pazarını kaybetmemek için yetkilerle acil toplantı yaptığı ve yaşanan sıkıntının toplantı da ele alındığı belirtildi. THY'nin sorunu çözmek için Airbus 330 tipi uçaklarla operasyona devam edeceği ve Nijeryalı yetkililerin ise THY'nin taahhüdüne sıcak baktığı kaydedildi.
Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.
www.turizmguncel.com internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı Turizm Güncel A.Ş.’ye aittir. İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. Turizm Güncel
Tasarım & Yazılım Altyapısı DataNet Bilgi Teknolojileri