NG Hotels ve Marriott 140 milyon dolarlık otel için imzayı attı

NG Hotels ve Marriott 140 milyon dolarlık otel için imzayı attı
NG Hotels ile Marriott International, İstanbul'daki otel projesi için imzaları attı. 140 milyon dolar yatırım tutarına sahip projede, 400 oda ve 11 tane toplantı salonu olacak. Tesisin, 2019 yılının ilk yarısında İstanbul Marriott West Hotel & Conference Center ismiyle operasyona başlaması planlanıyor.


TurizmGüncel

Konuyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısına NG Hotels İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral, Marriott International Gelişim ve Yatırımlardan Sorumlu Başkanı Carlton Ervin ve NG Hotels Turizm Koordinatörü Kamil Berk katıldı.

1960 YILINDAN BERİ SEKTÖRE KATKI VERİYORUZ

Güral ailesi olarak 1960 yılından bu yana sektörün gelişimine katkı verdiklerini belirten NG Hotels İcra Kurulu Başkanı Hediye Güral, NG Sapanca'da wellnes kavramını geliştirdiklerini, NG Afyon Hotel'de ise termali lüks kavramıyla buluşturduklarını ifade etti.



400 ODALI TESİS

İstanbul Güneşli'de hayata geçirecekleri yeni otel için Marriott International ile franchise anlaşması imzaladıklarını belirten Hediye Güral, tesisin işletmesini ise kendilerinin yapacağını kaydetti. Otelin 400 oda, 11 toplantı salonu ve 3.200 kişilik balo salonu bulunacağını kaydeden Güral, “Marriott'un bu projeye dahil olması, ülkemize ve grubumuza duyduğu güvenin bir göstergesi.” dedi.

CARLTON ERVIN: UZUN DÖNEMLİ ORTAKLIKLARA ODAKLANIYORUZ

Toplantıda bir konuşma yapan  Marriott International Gelişim ve Yatırımlardan Sorumlu Başkanı Carlton Ervin ise, projeyi seçerken iki noktaya odaklandıklarını belirtti. Ervin, “Birincisi projenin, ikincisi ise ortağın kalitesi. Bu projenin kalitesi ve Güral ailesinin projenin içinde olması partner olmamızdaki en önemli iki etken. Marriott olarak genelde tek bir otel yerine daha fazla proje geliştirebileceğimiz uzun soluklu ortaklılara yöneliyoruz. Partnerlerimizin uzun vadedeki görüş ve düşünceleri bizim için önemli.” dedi.

YATIRIM BEDELİ 145 MİLYON DOLAR

Projenin yatırım bedelinin 145 milyon dolar olduğunu belirten Hediye Güral, 2.5 yıldır proje üzerinde çalıştıklarını ve tesisin 2019'un ilk yarısından itibaren hizmet vermeye başlayacağını ifade etti.

2.5 YILDIR BU PROJE ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Bu yıl turizmde yaşanan daralma ve fiyatlardaki düşüşün yatırım kararını nasıl etkilediği şeklindeki bir soruya ise Güral, “2015 yılında kayıplar var, ama bunları dünya ekonomisinin yaşayabileceği sıkıntılar olarak görüyoruz. Her inişin bir çıkışı vardır. Krizlerden fırsatlar doğacağını da düşünüyoruz. Nafi Güral'ın tecrübesiyle her sıkıntıdan, yara almak bir yana, güçlenerek çıkıyoruz. Yaşanan sıkıntılar kalıcılığı olan şeyler değil. Bu sene bir düşüş yaşandı kongre turizminde ama geçtiğimiz yıl ilk 10'a girmeyi başardı. Gelecek yıllarda ilk 7'ye girecek diye bekliyoruz. Basın Ekpres gelişmekte olan bir bölge. Biz o bölgenin toplantı ve konaklama merkezi olarak görüyoruz kendimizi. Havalimanı taşınsa bile yeni yapılacak havalimanına en yakın merkez olarak görünüyor Basın Ekspres. 2.5 yıldır bu proje üstünde çalışıyoruz. Her santimetrekaresine, her detaya eğildik. Hizmet kalitesi açısından farklılığı yakalayacağımızı düşünüyoruz.” yanıtını verdi.

BERK: YATIRIMIN GERİ DÖNÜŞ SÜRESİ 8-9 YIL

Grubun turizm Koordinatörü Kamil Berk ise, İstanbul'da fiyatların düşüşünün göreceli olduğunu söyledi. Özellikle bazı bölgelerde fiyatların düşmediğini belirten Berk, rekabet koşullarında avantajlı duruma geçmek için ise global bir marka ile iş birliği yapma kararı aldıklarını ifade etti. Berk, yatırımın geri dönüş süresini ise 8-9 yıl olarak hesapladıkları bilgisini paylaştı.



TESİSTE NELER OLACAK?

Otel binası 27 katı zemin ve üzeri olmak üzere toplam 34 kattan oluşuyor.

Otel 400 oda ile hizmet verecek. 237 Standart  Oda (35 m2); 50 Deluxe Oda (39 m2); 64 Corner Deluxe Oda (43 m2); 57 Suite Oda (61 m2), 2 NG Suite Oda (115 m2) ve Kral Dairesi (180 m2). 

Otel kısmında geniş alakart restoranlar, bar, executive lounge ve 3 adet etkinlik salonu yer alacak.

Otel içerisinde iki katlı olarak tasarlanacak SPA merkezinde Türk hamamı, terapi odaları, fitness merkezi, sauna, buhar odası, açık ve kapalı yüzme havuzu ve pilates stüdyosu bulunacak.

5270 m2 alana sahip konferans merkezi içerisinde 4’e bölünebilir olarak kurgulanan 2.530 kişi kapasiteli balo salonu, 950 m2 fuaye alanı ve 11 adet farklı büyüklükte toplantı salonu bulunacak (Konferans merkezi toplam 3.200 kişi kapasiteli).


Bu Haber 29.09.2015 - 14:15:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Hasan KARAOĞULLARI 19.06.2016 - 04:35

    NG Grup olark Basınekspres"te 145 milyon dolarlık yatırımla yaptığınız projenin arsasının alımında her türlü danışmanlık hizmetini yapmış emlakçının komisyon ücretini ödediniz mi?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.