New York kent merkezine araçla girişler paralı olacak

New York kent merkezine araçla girişler paralı olacak

ABD'nin New York şehrinde trafik yoğunluğunu azaltmak için Lower Manhattan bölgesine araçla girişlerde ücret alınmasına karar verildi.r Avrupa'nın birçok şehrinde uygulanan uygulamanın İstanbul'da da hayata geçirilebileceği konuşuluyor.


New York’un yoğun trafikli Manhattan bölgesine araçlarıyla girenlerden para alınması gündemde.

Sözcü’nün CNN’den aktardığı habere göre, ABD Başkanı Joe Biden’ın yönetimi, New York City’nin Lower Manhattan bölgesine giren araçları ücretlendirecek programa onay verdi.

Uygulama hayata geçerse, herhangi bir yol geçiş ücreti gibi çalışacak. Ancak Manhattan’daki 60. caddenin altındaki trafiğin yoğun olduğu bölgede araba kullanmak için özel olarak ücret alınacağından bu durum ABD’de bir ilk olacak.

Tekliflere göre, araçların yoğun olduğu saatlerde 9 dolardan 23 dolara kadar ücretlendirme yapılacak. Uygulama önümüzdeki baharda yürürlüğe girecek.

Plan yıllarca tartışılsa da her seferinde ertelenmişti. Ancak geçtiğimiz ay Federal Karayolları İdaresi, konu ile ilgili çevresel değerlendirmenin yayınlanmasını onaylayarak ilk adımı attı. New York Valisi Kathy Hochul geçen ay “Bu program New York şehrinin uzun vadeli başarısı için kritik öneme sahip” dedi.

Benzer sistemler şuanda Avrupa’nın 7 kentinde uygulanıyor. Bu sistem, Londra ve Durham (İngiltere), Stockholm ve Göteburg (İsveç), Milano (İtalya), Znaym (Çekya) ve Valletta’da (Malta) daha önce hayata geçirilmişti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz ay katıldığı bir toplantıda benzer bir uygulamanın İstanbul’da olması gerektiğine dikkat çekerek “İstanbul’a girmenin bir bedeli olmalı” ifadelerini kullanmıştı.



Bu Haber 13.06.2023 - 13:49:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.