Nesli tükenen kızıl geyiği avlamak turizmi nasıl geliştirecek?

Nesli tükenen kızıl geyiği avlamak turizmi nasıl geliştirecek?

CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü'nün, 2 adet kızıl geyiğinin av turizmi kapsamında vurulması için ihaleyle satışa çıkarmasına tepki gösterdi.


''Turizme nasıl katkı suncakmış?''

Tarım ve Orman Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü'nün, 2 adet kızıl geyiğini av turizmi kapsamında vurulması için ihaleyle satışa çıkarmasına tepki geldi. CHP Milletvekili Orhan Sarıbal, “Nesli tükenmekte olan geyikleri vurarak turizm gelişimine nasıl bir katkı sunacaklarmış anlamadım. Turizmin gelişmesi isteniyorsa o hayvanları vurmak değil tam tersine korumak gerekir” dedi. Bu karardan derhal dönülmesi gerektiğini belirten Sarıbal, bunun turizm değil vahşet olduğunu söyledi.

''Kızıl geyiği vurunca ülkeye daha fazla mı turist gelecek?''

Kızıl geyiğin neslinin tükenmekte olduğuna dikkat çeken Sarıbal, ''Bizim yetkililer nesli tükenen hayvanları vurdurmak için ihale açınca, ülkemize daha fazla mı ilgi gösterecek turistler? Biliyorum, ‘bu hayvanlar zaten yaşlı’ diyecekler ama gerekçe ne olursa olsun, soyları tükenmekte olan geyiklerin vurulmasına izin verilmemelidir. Bu güzel hayvanları öldürerek değil yaşatarak turizmi geliştirelim.'' dedi.



Bu Haber 28.05.2019 - 10:21:00 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.