Neşet Koçkar'ın hamlesi Thomas Cook hisselerini nasıl etkiledi?

Neşet Koçkar'ın hamlesi Thomas Cook hisselerini nasıl etkiledi?

Neşet Koçkar'ın Thomas Cook'un yüzde 6,71'lik hissesini almasının adından, şirketin hisselerinde büyük artış kaydedildi.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Neşet Koçkar'ın Thomas Cook'tan yüzde 6,71 hisse satın almasının ardından şirketin hisseleri yüzde 60 değer kazandı.

Bloomberg'in haberine göre, Fosun'la yapılan kurtama planı çerçevesinde daha da düşmesi beklenen Thomas Cook hisseleri, Neşet Koçkar haberleriyle birlikte son 3 haftanın en yüksek seviyesine ulaştı.

Fosun tehlikesi

Bloomberg'e değerlendirme yapan Shore Capital analisti Greg Johnson, Thomas Cook hisselerinde yaşanan yükselişin hissedarlara Thomas Cook hisselerinde bir değer olduğunu düşündüğünü ancak ancak Fosun ile yapılan anlaşmanın bu düşünceyi yok debileceği kaydedildi.

Fosun’la 909 milyon dolarlık anlaşma

Thomas Cook hisseleri, Fosun'un şirketi kurtarmak için 909 milyon dolar nakit edeceğini açıklamasının ardından bile düşmeye devam etmişti. Fosun'un Thomas Cook'a yapacağı hisseye karşılık borç anlaşmasının, Fosun'a Thomas Cook içinde hisse elde etme yoluyla daha büyük bir kontrole sahip olma olanağı sağlayacak.

‘’Zaman gösterecek’’

Greg Johnson, Neşet Koçkar'ın bu adımının gelişigüzel bir yatırım mı, yoksa şirket içinde söz sahibi olmak için mi atıldığını zamanın göstereceğini belirtti.



Bu Haber 01.08.2019 - 15:08:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.