Neşet Koçkar: Ersoy kadar başınıza taş düşsün!

Neşet Koçkar: Ersoy kadar başınıza taş düşsün!

ANEX Group Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, TGA’nın Rusya’daki üç Türk tur operatörüne ‘3 milyon dolar hibe ettiği’ şeklindeki iddiaya yanıt verdi. Koçkar, Bakan Ersoy’a dönük eleştirilere ise “Ersoy kadar başınıza taş düşsün.” şeklinde yanıt verdi.


Turizm Güncel

ANEX Group Yönetim Kurulu Başkanı Neşet Koçkar, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Rusya pazarında faaliyet gösteren üç tur operatörüne Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) bütçesinden birer milyon dolar “hibe” ettiği iddiasıyla ilgili Turizm Güncel’e açıklamalarda bulundu.

Rusya pazarında talebin zayıf olması nedeniyle Bakanlığın tur operatörlerinden sorumluluk almasını istediğini belirten Neşet Koçkar “Bakanlık bize para değil bir reklam bütçesi verdi bize de en az bunun iki katı reklam yapma şartı koştu. Yaptığımız reklamlar olmasaydı, mayıs ayı için daha fazla uçak iptal olacaktı. Biz ANEX olarak ayrıca 5 milyon dolar reklam bütçesi ayırdık. Bakanlıktan henüz bir para almış da değiliz.” dedi.

“TGA bütçesinin 20-30 milyon dolarını bu üç tur operatörü üretiyor”

Rusya’da zaten üç tane Türk kökenli tur operatörü olduğunu, dolayısıyla diğer acentelerle bu tur operatörleri arasında rekabetin bozulması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Koçkar, “Otellerin TGA’ya ödediği payın yaklaşık 20-30 milyon doları bu üç tur operatörü tarafından üretiliyor. Bir de bunların TGA’ya ödediği kendi payları var. Dolayısıyla bu tur operatörlerine reklam desteği verilmeyecek de kime verilecek.” şeklinde konuştu.

“Ersoy’un bu dönemde bakan olması sektör için büyük şans”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un TGA’da toplanan parayı amacı dışında kulladığı şeklindeki iddia ile ilgili konuşan Koçkar “Sektör 2020’de pandemi, 2021’de pandemi + Rusya uçuş yasağı, 2022’de Rusya-Ukrayna savaşı ve 2023’te de depremle sarsıldı. Tarihimizde üst üste bu kadar ağır krizlerle karşı karşıya kalmadık. Mehmet Nuri Ersoy’un bu dönemde Bakanlık koltuğunda oturması sektör için büyük şanstı. Aksi taktirde turizm sektöründe çok büyük iflaslar yaşanırdı. Ersoy kendi işini gücünü bıraktı bir sekreter gibi turizm sektörünün işlerine koştu, krizlerin etkilerini ortadan kaldırmaya çalıştı. Bakan beyin siyaseten olduğu yerle Bakan olarak sektörde durduğu yer karıştırılmamalı, siyaset uğruna Bakanın hakkı yenmemeli.” şeklinde konuştu.

“Kimin taşıyla kimin kuşunu vurmaya çalılıyorlar?”

Deprem, rubledeki değer kaybı ve otellerin yüzde 70’lere varan zamlar yapması nedeniyle Rusya pazarında işlerin azaldığına dikkat çeken Koçkar, “Talep daraldığı için TGA’nın Rusya’daki tur operatörlerine verdiği reklam desteğinin ‘TGA bütçesi amaç dışı kullanılıyor’ şeklinde lanse edilmesinin kötü niyetli bir yaklaşım olduğunu kaydeden Koçkar, “TGA bütçesinin amacı dışı kullanımı ifadesinden kasıt ne? Sadece ANEX olarak bizim ürettiğimiz 1,6 milyar euro cirodan ilgili oranda TGA payı ödendi. Biri bize çantayla para mı vermiş? Kimin taşıyla kimin kuşunu vurmaya çalışıyorlar?” diye konuştu.



Bu Haber 08.05.2023 - 18:10:13 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • TGA kimsenin babasının çiftliği değil

    Kadir Uğur 28.07.2023 - 08:38

    TGA da kararlar nasıl alınıyor bilmiyorum, ama bildiğim bir şey var oda Avrupa daki en önemli Ve eski Türk Tur operatörü olan Bentour a , milyonu aşan reklam harcamalarına rağmen hiçbir katkıda bulunulmaması. Tek taraflı kararlarla paraların keyfe göre dağıtılması eşitsizlik değil de nedir? Her projemiz TGA dan geri döndü. Hiçbir gerekçe gösterilmedi. Bu haksızlığa artık dayanamıyorum. Altı üstü 54 senedir Türkiye Turizmi için çalışıyorum. Elbet bir gün adalet yerini bulacak.

  • Turist 09.05.2023 - 05:00

    Bizim ülkede meyve veren ağac taşlanır...

  • TGA NEDEN DUBAI FURAINDA YOKTU??

    Misafir 09.05.2023 - 02:00

    Ülkemiz adına en önemli fuarlardan olan DUBAI fuarındaki standımız bir rezalet idi.Bu Fuarda Show yapamayacaksanız TGA ne işe yarar? Orta Afrika ülke stantları bile bizden daha iddialı idi. Soruyorum; Bu kadar ödediğimiz kaynaklar nereye harcanıyor? sadece bir dondurma arabası ile tüm ülkenin türizmini tanıtmaya daha ne kadar devam edeceksiniz? S.Arabistan ve diğer ülke stantlarını gördüğünüzde hiç utanmadınız mı? yüreğiniz sızlamadı mı?

  • Herkes alıyor

    Kamil 09.05.2023 - 11:26

    Bakanlık yıllardır birlikte reklam adı altında büyük tur operatörlerine reklam parası veriyor. Almanya, İsviçre herkes alıyor zaten. Ne kadar verim alınıyor orası tartışılır.

  • kontrat fiyatından satan kaç otel var acaba.

    otelci 09.05.2023 - 08:43

    Evet TGA nın destek vermesi çok önemli zaten bu nedenle kurulmuştu. TANITIM İÇİN . Neşet bey ve bazı arkadaşlar hep otelcilerin %50-%70 fiyat artırdığından bahsediyorlar hangi otel bu kadar artırmış hangi acenta bu fiyattan o oteli satmış acaba acentalar devamlı aksiyon isteyerek satış yapmaya çalışıyorlar. Bu kadar enerji personel ve tedarik artışlarında bir çok otel geçen yıllara göre ancak %10-%15 oranında fiyat artırabildi onu da biraz önce söylediğim gibi acentalar aksiyon istiyerek geri aldılar kontrat fiyatından satan kaç otel var acaba .

  • KATMA DEĞER PAZAR

    forumtour@hotmail.com 09.05.2023 - 01:21

    Katma değer yarattğı oranlarda tüm pazarlar desteklenmeli TURİZİM bu ülkenin GÖZBEBEĞİ Neden herşeyin altında bit eniği ararız

  • Bizde adettir taş atmak

    Murat Gencer 08.05.2023 - 11:24

    Rus Türk Operatörleri, Avrupalı acenteler ve tüm yatırımcılara minnettarız. Velevki verilseydi 1 tane otelci, 1 tane acenteci yadırgamazdı. Turizm STK’larımız ve yatırımcılarımız bu sebepten başarılı.

  • Verilsin ama

    Cemil Baydemir 08.05.2023 - 08:13

    Ben şahsen verilmesine karşı değilim. Sadece diğer pazarlardaki şirketlere de verilmeli. Onların da reklam desteğine ihtiyacı var.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.