Neckermann, bağımsız oyuncu olarak sektöre geri mi dönecek?

Neckermann, bağımsız oyuncu olarak sektöre geri mi dönecek?

Thomas Cook Orta ve Doğu Avrupa Müdürü Stefanie Berk; Neckermann Reisen, Öger Tours ve Bucher Reisen'ın yakında yeniden piyasaya dönebileceğini açıkladı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Thomas Cook-İngiltere'nin iflas etmesinin ardından zorunlu olarak iflas başvurusu yapan Thomas Cook Almanya’nın yakında yeniden piyasaya dönebileceği açıklandı.

Thomas Cook'un Orta ve Doğu Avrupa Müdürü Stefanie Berk, tur operatörlüğü şirketlerinin yeniden piyasaya dönmesini umut ettiğini söyledi.

Thomas Cook'la bağları kopmak için iflas etti

Alman iş ve turizm dergisi fvw'ye konuşan Berk, yılda 3 milyon müşteriye hizmet veren, 2 bin çalışanı olan ve karlı olan Thomas Cook Almanya'nın da iflas başvurusu yapmak durumunda kaldığını belirtti. İflas ilanından dolayı tatilde olan 140 bin yolcunun ve eylül sonuna kadar ileri tarihli 660 bin yolcunun etkilendiğini kaydeden Stefanie Berk, Thomas Cook ile olan karmaşık finansal bağlarından kurtulmak için şirketin iflasını ilan ettiğini belirtti.

İflas ilanının, Thomas Cook Almanya'nın yeniden yapılanmasını ve ticaretini bağımsız olarak sürdürmesini sağlayacağı kaydedildi. Stefanie Berk, ''İflastan kaçınmak isterdik ama kısa vadeli çözüm için müzakere edecek bir şey yoktu.'' demişti.

Neckermann, Bucher, Öger

Stefanie Berk, ileriye dönük ise pozitif bir beklenti içinde olduğunu ifade ediyor. Berke, köklü tur operatörleri Neckermann Reisen, Bucher Reisen ve Öger Tours'un kısa süre içinde piyasaya yeniden dönebileceği konusunda iyimser olduğunu söylüyor. Yeniden yapılanmanın amacı da zaten, karlı bir şekilde faaliyet gösteren tur operatörlerinin işlerine devam edebilmesi.

Yatırımcılara çağrı

Pek çok otel ve satış ortağının, Thomas Cook-Almanya'nın iflasıyla zarar etmelerine rağmen, tur operatörlerine desteğe devam ettiği belirtildi. Stefanie Berk, ''Neckerman'ı piyasaya yeniden döndürmeyi planlıyoruz. 2000 yılında 'Thomas Cook' olarak markalanmadan önce, köklü bir tur operatörü markasıydı. Neckermann'ın yeniden yapılanma sürecine potansiyel yatırımcılar ve destinasyonlardaki partnerler dahil olabilir.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 28.09.2019 - 09:44:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.