Nazilli’de restoranda tüp faciası: 7 ölü biri ağır 5 yaralı

Nazilli’de restoranda tüp faciası: 7 ölü biri ağır 5 yaralı

Aydın’ın Nazilli ilçesindeki bir restoranda meydana gelen patlamada 7 kişi hayatını kaybetti.


Nazilli’de bir restoranda meydana gelen patlamada 7 kişinin hayatını kaybettiği, biri ağır 5 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan restorandaki patlamanın tüp değişimi sırasında yaşandığını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Kocam “Aydın'da, bir patlamada 7 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Yaralılardan dördünün tedavisi kaldırıldıkları hastanelerde devam ediyor. Halen entübe durumda olan bir hastamızda yüzde 80 yanık var, ilk müdahalenin ardından İzmir'e nakli yapılıyor.” dedi.

Vali Aksoy, gelen ilk bilgilere göre tüp değişimi sırasında bir koku yayıldığını, çalışanların da müşterileri dışarı çıkararak tüpe müdahale ettiğini belirtti. Patlamanın bu sırada meydana geldiğini anlatan Hüseyin Aksoy, “Patlamanın meydana geldiği dönercide, itfaiyenin yanı sıra Aydın Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışması ise hala devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da patlamayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakan Bozdağ, “Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı patlama hakkında adli soruşturma başlatmıştır. Soruşturma için Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı, üç cumhuriyet savcısı görevlendirmiştir. Olay bütün yönleriyle soruşturulacaktır.” açıklanasını yaptı.

Öte yandan, patlamaya sebep oldukları gerekçesiyle iki kişinin gözaltına alındığı kaydedildi.

...............................................Güncelleme: 30.12.2022 - 22:25....................................

10 kişi gözaltına alındı

Nazilli Devlet Hastanesi’nde yaralıları ziyaret ettikten sonra açıklama yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Nazilli ilçesinde 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili her türlü iddianın değerlendirildiğini ve 10 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.



Bu Haber 30.12.2022 - 19:51:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.