Nafi Güral'dan konkordato ilan edenlere sert eleştiri

Nafi Güral'dan konkordato ilan edenlere sert eleştiri
Bünyesinde NG Afyon ve NG Sapanca olmak üzere iki tane de otel bulunduran ve iki oteli de yatırım aşamasına olan NG Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral yurt dışına para çıkaranlara 'vatan haini' dedi. Konkordato ilan edenleri samimi bulmadığını söyleyen Güral 'Londra'daki arsasını satsa borcunu ödeyebilecek tanıdıklarım var.'' dedi.


''BUNLAR VATAN HAİNİ''

Sabah gazetesinden Feride Cem'e konuşan Nafi Güral, son dönemde artan konkordato ilanlarına "Konkordato modası var. Bunların 10'da 9'unu samimi bulmuyorum. Aralarında yakından tanıdıklarım var. Londra'daki arsasını satsa borçlarını ödeyebilecek durumda olanlar bile bunu yapmayıp konkordato ilan ediyor" sözleriyle sert tepki gösteriyor. Yurtdışına sermaye kaçıranlara "Bunlar vatana ihanet eden kesim" diyerek yüklenen Güral, "Benim yurtdışında 1 liram yok. Varımı yoğumu ülkeme yatırdım" dedi.

''10'DA 9'U SAMİMİ DEĞİL''

Nafi Güral, kendisine yöneltilen, ''Siz kriz kelimesini kullanmıyorsunuz ama birçok firma konkordato ilan ediyor. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?'' şeklindeki soruya şu yanıtı veriyor:

Son dönemde bu moda oldu. Bunların 10'da 9'unun samimi olmadığını düşünüyorum. Çünkü benim tanıdığım kişiler var bunların içerisinde. Bu itibar zedeleyen bir şey. Yarın bu şirketi çocuklarınıza bırakacaksınız. Bir gün bile kredimizin ertelenmesini, yeniden yapılanmasını istemedik.

''HAKKIMI HELAL ETMİYORUM''

Yurt dışına para çıkışının tahmin dilenden çok daha fazla olduğunu ileri süren Güral, ''Bir kişi yatırım için parasını götürüp üretim yapıyorsa ben bunu desteklerim. Ancak nakit para götürenler ve parasını orada muhafaza edenler, ev ve işyeri alarak bunu kiraya verenlere sempatiyle bakmıyorum. Ne alacaklarsa burada alsınlar. Yurtdışında 1+1 daremiz bile yok. Eğer onlar üzerinde bir hakkım varsa, hakkımı helal etmiyorum.'' dedi.

OTELİMDE BİLE BAHŞİŞ VERİRİM

75 yaşındaki Nafi Güral, işlerini tamamen çocuklarına devretmek için planlama yaptığını söylüyor. Buna rağmen halen günde 10-12 saat çalıştığını anlatan Güral, "Şirketlerin başında çocuklarım var. Benden daha iyi yapıyorlar işleri. İnşallah torunların da işe girdiğini görürüm. Çocuklarıma ayağınızı yere sağlam basın, gözünüzü zirveden ayırmayın diye tavsiyede bulunuyorum. Hiç pişmanlığım yok, keşkem yok" diyor. Şahsi harcamasının olmadığını söyleyen Güral, "En büyük harcamam bahşiş dağıtmaktır. Kendi otelimde bile bahşiş bırakırım. Kıyafetlerimi karım ya da oğlum alır" şeklinde konuştu.

250 MİLYON LİRA YATIRIM YAPACAK

Sapanca'da ikinci otellerinin temeleni attıklarını söyleyen Erkan Güral, "Mevcut otelimizin yanında yeni bir otel yapıyoruz. 200- 250 milyon lira civarında yatırım yapacağız. Basın Expres'teki otel yatırımımız devam ediyor. Marriot markası ile anlaştık, orayı kongre merkezi olarak planladık" dedi.



Bu Haber 02.01.2019 - 10:15:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.