Müzik meslek birlikleri ve otelciler bakanlıklarla görüşecek

Müzik meslek birlikleri ve otelciler bakanlıklarla görüşecek
TÜROFED yetkilileriyle lisanslayıcı kuruluşlar, denetim ve yaptırımlara yönelik mevzuata ilişkin düzenlemeler için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunulmasını kararlaştırdı.


Turizm sektörü temsilcileri, başta oteller olmak üzere turistik tesislerde çalınan müziklerin lisans bedellerinin saptanması, ödenmesi, uyuşmazlıkların giderilmesi konusunda müzik meslek birlikleriyle işbirliği arayışını sürdürüyor. Türkiye Otelciler Federasyonu ile Müzik Meslek Birlikleri'nin ortak lisanslama birimi temsilcilerinin oluşturduğu komisyonun ilk toplantısı Hilton İzmir Otel'de gerçekleştirildi.

Ege Turistik İşletmeler Birliği'nin (ETİK) ev sahipliğinde yapılan komisyon toplantısında TÜROFED yöneticilerinin yanı sıra Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği (MÜYAP), Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR), Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG) ve Türkiye Musıki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) temsilcileri yer aldı.

Toplantıya ETİK Başkanı Mehmet İşler, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Sili, Bodrum Otelciler Birliği (BODER) Yönetim Kurulu Başkanı Halil Özyurt, TÜROFED Koordinatörü Necip Boz, ETİK Başkan Yardımcısı Şinasi Akçay, ETİK Yönetim Kurulu Üyesi Bilge Durdu katıldı. Müzik meslek birliklerini MÜYORBİR Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Şeşen, MSG Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Erdem, MESAM Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karataş, MÜYAP Genel Sekreteri Ahmet Asena, MÜYORBİR Genel Sekreteri Merve Nimetoğlu, MESAM Genel Sekreteri Güneş Ramazanoğlu, MSG Genel Sekreteri Barış Şensoy, MÜYAP Hukuk Müşaviri Ahmet Türkoğlu temsil etti.

Müzik meslek birliklerinin temsilcileriyle İzmir'de yapılan bir önceki toplantıda ortak komisyonu kurulmasını kararlaştırıldığını hatırlatan TÜROFED Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, yararlı ve verimli bir toplantı gerçekleştiğini söyledi. İşler, "2016 yılının turizm sektörü için de zor bir yıl oldu. Sektörün bu alandaki sorunları çözmek için karşılıklı kurulan komisyonların uyumlu görüşmeleri ışığında olumlu gelişmeler olacağını düşünüyoruz" dedi. ETİK Başkanı Mehmet İşler, denetim ve yaptırımlara yönelik mevzuata ilişkin düzenlemeler için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı nezdinde ortaklaşa girişimlerde bulunulmasının kararlaştırıldığını söyledi. İşler, lisanslı ürün kullanan üye sayısının artırılması için ortak çalışma yapılmasının ele alındığı komisyonun ikinci toplantısını Eylül ayı sonunda Ankara'da ya da İstanbul'da yapacağını duyurdu.


Bu Haber 19.09.2016 - 13:49:28 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.