Müşteriler korona sonrası seyahat acentelerini tercih edecek mi?

Müşteriler korona sonrası seyahat acentelerini tercih edecek mi?
Dünya genelinde yaşana koronavirüs pandemisi seyahat sektörünü ve bu sektörün en önemli unsurlarından biri olan seyahat acentelerini zor durumda bıraksa da, salgın nedeniyle yaşanan sorunlar seyahatçilerin acentelere dönük ilgisini arttırdı.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Koronavirüs pandemisi nedeniyle yaşanan problemlerin seyahatçilerin seyahat acentelerine dönük ilgisini arttırdığı belirtildi.

Co-operative Travel tarafından 1.000 kişiyle yapılan araştırmaya göre, insanların yüzde 79'u gelecekte seyahat acenteleri üzerinden rezervasyon yapmaya yatkın.

Yüzde 58 online’dan seyahat acentesine dönecek

Yapılan araştırmaya göre, daha önce seyahatlerini online olarak alanların yüzde 58'i, bundan sonra seyahat üzerinden seyahat satın alacağını açıkladı. 4-11 Eylül tarihleri arasında yapılan araştırma, insanların yüzde 80'inin Covid-19 nedeniyle tatilden mahrum kaldığını ortaya koydu.

Yüzde 73’lük kesim ‘gelecek yıl tatile çıkacağım’ diyor

''Gelecek yıl tatile çıkacak mısınız?'' sorusuna katılımcıların yüzde 73'ü evet yanıtını verirken, yüzde 22'lik kesim ''karantina olsa bile yine de tatile çıkacağım'' dedi. Yüzde 51'lik kesim ise, ancak karantina olmaması durumunda tatile çıkacağını beyan etti.

Katılımcıların yüzde 79'u, pandemi öncesine göre seyahat acentesinden satın almaya daha yatkın olduğunu açıkladı. Covid öncesi online rezervasyon yapanların yüzde 58'i ise, ''Bundan sonra sonra rezervasyonumu seyahat acentesinden yapacağım.'' dedi.

Yüzde 78 ‘deniz tatili’ diyor

Sıra tatil tipine geldiğinde ise, katılımcıların yüzde 78'inin yanıtı deniz tatili oldu. Onu yüzde 34'le şehir gezileri, yüzde 17 ile kruvaziyer turları ve yüzde 10 ile turlar takip etti.

Avrupa ülkeleri ilk sırada

Destinasyon sorusuna katılımıcıların yüzde 78'i ''Avrupa'' yanıtını verirken, onu yüzde 25 ile Karayipler, yüzde 19 ile ABD, yüzde 14 ile Hint Okyanusu/Afrika, ve yüzde 9'u Dubai takip etti. Katılımcıların yüzde 37'sinin destinasyon tercihi ülke içi (İngiltere) olurken, yüzde 56'lık kesim hem İngiltere içinde hem de yurt dışında tatile çıkacağını söyledi.



Bu Haber 22.09.2020 - 13:47:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.