Mustafa Kemal Çubuk TatilBudur’un büyüme hedefini açıkladı

Mustafa Kemal Çubuk TatilBudur’un büyüme hedefini açıkladı
TatilBudur Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk, şirketin 2021 verilerini ve 2022 hedeflerini TurizmGüncel’e değerlendirdi.


TurizmGüncel

Dış pazarların düşük performans gösterdiği 2021 yılında, iç pazarda verimli bir sezon yaşandı. Şirketler hem ciro hem de yolcu sayısı anlamında 2019’un rakamlarını geride bıraktılar. Bunlardan biri de TatilBudur oldu.

2021 ciro hedefine 8 ayda ulaştı

TatilBudur Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk, 2021 sezonunun TatilBudur açısından birçok alanda rekorlar kırılan bir yıl olduğunu söyledi. Çubuk, “2021 yılı için bütçelediğimiz ciroya Ağustos ayının ilk haftasının sonunda ulaşmıştık. Dolayısıyla beklentilerimizin çok üzerinde bir yıl geçirdik demek yanlış olmaz.” ifadelerini kullandı.

“Yılı tamamlamadan hedeflere ulaştık”

Yolcu sayısı açısından 2019’u geride bıraktıklarını kaydeden Mustafa Kemal Çubuk, “Aslında 2021 sezonu için kendimize 2019’da hizmet verdiğimiz kişi sayısını hedef olarak belirlemiştik. Ciroda olduğu gibi yolcu sayısında da bu hedefi daha yılı tamamlamadan doldurduk ve aslında en yüksek yolcu sayısına ulaştığımız 2018 seviyesini yakaladık. 2021 iç pazar tur operatörleri tarafından özel bir yıl olarak hatırlanacak. Dış pazar potansiyelinin beklenenin çok altında gerçekleşmesi otelci ortaklarımızı iç pazara yöneltti ve iç pazar için oluşturulan kampanyalar, oldukça uygun fiyat politikaları ile tatil kolay erişilebilen cazip bir ürün haline geldi” değerlendirmesini yaptı.

Mustafa Kemal Çubuk, 2022 erken rezervasyonlarının durumu ve halkın erken rezervasyon yapıp yapmadığı’ şeklindeki sorumuza ise şu yanıtı verdi:

“İndirim tek başına yeterli olmuyor”

“2022 erken rezervasyon kampanyamızı 12 Kasım 2021 tarihi itibariyle başlattık. Şu an mevcut talebi yorumlamak için henüz çok erken ancak öyle sanıyorum ki, tüketiciler 2022 sezonu için erken rezervasyonu en iyi şekilde değerlendirecektir. Bizler, tüketicinin bu anlamda işini kolaylaştırmak için gereken her şeyi yapıyoruz; 2022’de otellerin dış pazar talepleri ile erken tarihlerde dolacağına dair bir öngörümüz var. Sektör genelinde hakim olan görüş, erken rezervasyon için indirimin bazı durumlarda tek başına yeterli olmayabileceği yönünde. Bunun dışında 4 aya varan taksit ertelemeleri hayatımıza girdi. Bugün aldığınız tatilin daha ilk taksidini 4 ay sonra ödemeye başlayabiliyorsunuz. Bugün toplam tatil ücretinin sadece dörtte birini ödeyip kalanını otelinize girişten önce tamamlayabiliyorsunuz. Buna kesintisiz iptal hakkını da eklediğinizde bence herkesin muhtemel tatilini şimdiden alıp bir kenara koyması elzemdir. Bizler bu durumu tüketiciye anlatmanın yolunu bulmalıyız. Sonrasında herhangi bir çekimserlik varsa da bence ortadan kalkacaktır.”

“Yolcu sayısında yüzde 10, ciroda yüzde 55 büyüme hedefliyor”

TatilBudur’un 2022 büyüme hedefleri ile ilgili de değerlendirme yapan Mustafa Kemal Çubuk, temel hedefin her zaman büyüme olmadığını ifade etti. Çubuk, “İç pazar 2019 sezonunda diğer pazarların da yoğunluğundan etkilenerek bir miktar küçülmüştü. Biz devamında 2020’yi planlarken büyüme yerine verimliliğe odaklanarak hem birimlerimizi yeniden yapılandırmış hem de maliyetlerimizi sadeleştirip altyapımızı güçlendirecek bazı adımlar attık. Öngörülerimizin içinde olmasa da, pandemi, bu şekilde hazırlandığımız bir yılı en az hasarla ve hatta pazar payımız anlamında oldukça değerli artışlarla yılı yılı atlatmamızı sağlamıştı. 2022 sezonunda 2021’de ulaşacağımızı öngördüğümüz yolcu sayısı üzerinden yüzde 10’luk bir büyüme hedefliyoruz. Ciromuzun ise gerek fiyat artışları gerekse ürün planlamamızdaki değişikliklerin etkisi ile yüzde 55’lik bir büyümesini hedefliyoruz.” diye konuştu.

WhatsApp Image 2021-11-16 at 19.34.09(1)

“Son dakikayı beklemek riskli”

Dış pazarların daha iyi bir performans göstermesinin beklendiği 2022 yılında iç pazarda kontenjan sorunu yaşanabileceğine dikkat çeken Çubuk, yerli misafir için erken rezervasyonun bu sene çok daha zaruri ve önemli olduğunu ifade etti. Çubuk, “Sadece yer bulma değil, olabilecek en uygun fiyat ve şartlardan istifade edebilmek için de erken rezervasyon gerekli gibi görünüyor. Zaten taksitlendirme, ileri tarihlerde ödemeye başlama ve hatta toplam tutarın çok azını ödeyerek bu imkanlardan yararlanma şansı yaratılmışken son dakikayı beklemek bence bu sene özelinde fazlaca riskli ve faydasız.” dedi.

Mustafa Kemal Çubuk, iç pazarda fiyatların ne kadar arttığı ve TatilBudur’un 2022 sezonunda hangi yenilikleri hayata geçireceği ile ilgili şu noktaların altını çizdi:

Tatil binlerce kalem ürünün bir araya gelerek oluşturduğu bir ürün. Her birinin maliyeti doğrudan tatil maliyetine etki ediyor , dolayısıyla 2021’den 2022’ye geçerken maliyetlerde oluşan etkiler şimdilik konaklamaya yüzde 30-40 aralığında artış olarak yansıdı. Ancak bu işin sonu olmayacaktır. Özlük maliyetlerindeki düzenlemeler, kurlarda oluşan seyir ve olası yeni maliyet artışları ile birlikte iç pazar fiyatlarının erken rezervasyon aşamalarının sonlarına doğru yeniden artış göstermesini bekliyoruz. Vatandaş tatili bir ihtiyaç olarak kabul etti. Bu kadar artış ile bir çok kişinin kendi tatilini alırken bir miktar zorlanacağı da aşikar. Biz elimizden geldiği kadar kampanyalar vasıtasıyla bunu kolaylaştırmaya çalışıyoruz.

TatilBudur otelciliğe giriyor

2022, TatilBudur’un 25. yılı ve biz 2022 için çok kapsamlı bir hazırlık yapıyoruz.Bu yıl düzenleyeceğimiz etkinlik ve organizasyonlarla öncelikle bunun üzerinde duracağız.

* 2021 sezonuna başlarken TatilBudur otelciliğe ilk adımını attı ve Bodrum şehir merkezinde bulunan Diamond Of Bodrum Hotel’i işletmeye başladı. 2022 yılında ilave olarak 3 farklı oteli bünyemize katmak üzere görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Öyle sanıyorum ki 1-2 hafta içerisinde görüşmesini yaptığımız 2 otelin sürecini tamamlamış oluruz. TatilBudur tarafına dönersek;

*2022 sezonuna tüketiciye bizi farklı ve özel kılan, bu anlamda hayatını kolaylaştıran ürünlerle dokunmayı planlıyoruz. 2022 sezonunda hayata geçirmek üzere en öncelikli projemiz tatil asistanı mottosuyla uçtan uca tatili kapsayan ve tüm ihtiyaçlarına rehberlik eden bir teknolojik alt yapı hazırlıyoruz.

*Bunun dışında misafirlerimizin tatil esnasında ihtiyaçlarını daha hızlı çözümlemek adına yerinde çözüm merkezi adını verdiğimiz ve sadece konaklama esnasında oluşan talep ve ihtiyaçları gidermeye yönelik yeni bir birim oluşturduk ve bu birim üzerinden dakikalar içerisinde konaklama yapan misafirlerimize ihtiyaç duydukları her alanda çözüm üreteceğiz.

MTS Globe iş birliği yeniden başladı

*Bu arada olgu olarak yeni olmayan tam pandemi yılında hayata geçirdiğimiz MTS Globe ile ortak yürüttüğümüz İncoming Projemiz yaklaşık 1 ay önce yeniden başladı. Pandemiyi fırsat bilip 2020 yılında planladığımız bu projeyi askıya alıp teknolojik entegrasyonlarını tamamladık ve 2020 yılında başlayan bu projenin yeniden startını verdik.

*Son olarak tüketici sadakati başlığında yorumlanabilecek çok kapsamlı ve büyük hacimli, planlarken çok heyecanlandığımız özel bir projemiz var. Bunu inşallah en kısa sürede organize ederek kamuoyuna duyurusunu yapacağız.



Bu Haber 17.11.2021 - 22:01:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.