Mustafa Destici'den asgari ücret açıklaması

Mustafa Destici'den asgari ücret açıklaması

Cumhur İttifakı'nın ortağı BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, konuk olduğu canlı yayında asgari ücret zammı hakkında açıklamalar yaptı. Tarafların uzlaşı içinde olduğunu söyleyen Destici, yüzde 40 ile 50 arasında zam beklediğini söyledi.


Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretle ilgili açıklama yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici asgari ücrete yüzde 40 ile 50 arasında bir zam beklediğini söyledi.

"Taraflar rıza gösterecek"

Destici, "Hepsi uzlaşıya açık. İşveren kesimi 7 binin üstünde rakamlarla başladı. İşçi sendikamız 7 bin 800'ler civarında kırmızı çizgisi vardı. Hükümet de gördüğüm kadarıyla bunların da üstüne bir rakamı düşünüyor. Ben yüzde 40 ile 50 arasında asgari ücrette artış meydana geleceğini düşünüyorum. Buna da hükümet, işçi kesimi ve işveren kesiminin rıza göstereceğini, burada uzlaşacaklarını tahmin ediyorum." ifadelerini kullandı.

Asgari ücret ne kadar olacak?

Eğer artış yüzde 40 oranında olursa asgari ücret 7 bin 700 TL'ye, yüzde 45 oranında olursa 7 bin 975 TL'ye ve yüzde 50 oranında olur ise 8 bin 250 TL'ye çıkacak.



Bu Haber 19.12.2022 - 09:29:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.