Müşavir Kılıç’tan Rusya açıklaması: Türkiye’yi Rusya’da nasıl bir 2019 bekliyor?

Müşavir Kılıç’tan Rusya açıklaması: Türkiye’yi Rusya’da nasıl bir 2019 bekliyor?
Türkiye’nin Moskova Kültür ve Turizm Müşaviri Celal Kılıç, fuara ve Rusya pazarına ilişkin TurizmGüncel’e açıklamalarda bulundu.

TurizmGüncel - Moskova

Türkiye özelinde Rusya seyahat pazarının bu yıl 2018’e benzer bir performans göstereceğini kaydeden Celal Kılıç, ‘’2018 yılına kıyasla bir kayıp yaşanacağını ya da bir artış olacağını düşünmüyorum. Tabi burada pek çok etken var; Rusya’nın ekonomik durumu, Türkiye’deki otellerin satış politikaları, Avrupa’dan gelecek talep ve tur operatörlerinin planlamaları... Tüm bunlar Rusya’nın 2019 performansının ortaya çıkmasında temel belirleyenler olacak. Bu değişkenlerde bir sıkıntı yaşanmadığı sürece Rusya seyahat pazarında bir düşüş öngörmüyorum’’ dedi.

‘TÜRKİYE STANDINA YENİ BİR TARZ VE SİSTEM GETİRDİK’

Kültür ve Turizm Baskanlığı’nın MITT Moskova’da stant alanını yüzde 75 küçültmesinin nedenini sorduğumuz Kılıç, ‘’Günümüzde artık fuarlar büyük fark yaratmıyor. Biz stant tasarımımızda eski tarzdan çıkıp iş odaklı bir yapıya geçtik. Yeni bir tarz, yeni bir sistem geliştirdik. Toplantı odaları kurduk. Sistem üzerinden stantlarımızda toplantı ayarlamaları yapılabiliyor. Artık daha sonuç odaklı bir fuarcılık yapıyoruz. Önceki yıllarda 1250 metrekareye yakın yer tutuyorduk ama önemli olan fuarın işlevi.’’ şeklinde konuştu.

‘RUSLAR YİNE TÜRKİYE’Yİ TERCİH EDECEK’

ABD ve Avrupa’nın uyguladığı ambargoların Rusya’da ekonomiyi ve dolayısıyla halkın alım gücünü daha da düşürüp düşürmeyeceği konusundaki sorumuza da yanıt veren Kılıç, ‘’Rusya’da ekonomik durumun ve halkın alım gücünün şu ankinden daha kötü olacağını düşünmüyorum. Ruslar zaten yıllardır ABD ve AB kaynaklı yaptırımların etkisi altında. Son veriler de Rusya ekonomisinin kendini toparladığını gösteriyor. Mevcut durumda Rusların yine Türkiye’yi tercih edeceğini düşünüyorum. Türkiye’yi ikinci evleri gibi görüyorlar.’’ ifadelerini kullandı.


Bu Haber 12.03.2019 - 12:47:27 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.