Murat Tomruk Divan Talya'nın ne zaman açılacağını açıkladı

Murat Tomruk Divan Talya'nın ne zaman açılacağını açıkladı

Divan CEO’su Murat Tomruk, Antalya’da açacakları yeni otel için tarih verdi.  


TurizmGüncel

Divan CEO’su Murat Tomruk, TTYD’nin düzenlediği “Turizm Yatırım Forumu” kapsamındaki ‘Türk Otel Zincirlerinin Başarısı ve Geleceği’ başlıklı panelde Antalya’da açacakları beş yıldızlı otel için tarih verdi.

“Türkiye’de yatırım yapmak cesaret ister”

Panelde Türkiye turizmi hakkında değerlendirmede bulunan Tomruk,  “Geleceğe yönelik ümit var. Turizm mutluluk sektörü.  Bir iki sene öncesine göre çok daha mutluyuz. Ülkeye yapılan yatırımlar bizim umudumuzu artırdı. Çok ciddi anlamda sermaye gerektiren bir iş. Herhangi bir kriz çıkmadığı sürece yatırımın geri dönüşü 30 yıl. Bu yüzden ülkemizde yatırım yapmak oldukça cesaret isteyen bir iş .” İfadelerini kullandı.

“Yeni otelimiz 2023’ta açılacak”

Antalya’daki beş yıldızlı otellerinin inşaatının devam ettiğini söyleyen Murat Tomruk “Divan Grubu otelcilik sektöründe Türkiye’nin ilk markalarından. Biz 66 yıllık markayız ama kendimizi yaşlı değil, olgun olarak görüyoruz. 17 otelimiz var, bunlardan sadece bir tanesi, Bodrum’daki Divan Palmira otelimiz resort. Antalya’da da beş yıldızlı otelimizin inşaatı sürüyor, 2023’te kapılarını açacak.” açıklamasında bulundu.

“Şehir otelciliğinin hem tarihi hem de kurumsal bir destinasyonda gerçekleşmeli”

Pandemide şehir otelciliğinin resort otelciliğine göre daha sert darbe aldığını aktaran Tomruk “Riskin dağıtılması açısından hem şehir hem resort otelciliğinin bir arada olması gerekiyor. Şehir otelciliğinin hem tarihi hem de kurumsal bir destinasyonda gerçekleşmesini faydalı görüyorum. Pandemide şehir otelciliği resort otelciliğe göre çok daha sert bir darbe aldı.“ dedi.

“Çalışanları elimizde tutmak zor”

Çalışanları tutmanın zor olduğunun altını çizen Tomruk “Şu an yurt dışında 3 otelimiz var.  Türk markaları arkalarına devletin gücünü de alırsa çok daha güçlü hale gelebilir. Gereken DNA’mızda var. Misafirperverlik bizde. En iyi çalışanlar bizde ama elimizde tutmak zor. Paramızın değeri malum. Özellikle şeflerimiz Katar’a gidiyor. Gidenler de çok mutlu olmuyor. Çünkü iş sadece oradaki alışverişle bitmiyor. Bir anda kendilerini 500 kişiye tek başına bir şey pişirirken bulan arkadaşlarımız da iş değiştiriyorlar. Onlar ülkelerine güvenmeye devam etsinler. Her inişin bir çıkışı vardır bunu para değeri olarak söylüyorum. “ sözlerini kullandı.



Bu Haber 19.05.2022 - 17:04:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.