Murat Kurum: Salda Gölü'nde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz

Murat Kurum: Salda Gölü'nde yapılaşmaya izin vermeyeceğiz
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bungalov evler, otopark, kafe ve yürüyüş yollarının yapılacağı Salda Gölü için 'yapılaşmaya izin vermeyeceğiz' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; bungalov evler, otopark kafeler ve yürüyüş yollarının yapılacağı Salda Gölü'nde, Millet Bahçesi projesiyle gölün doğal güzelliğinin koruncağını ileri sürdü. Gölün çevresinde yapılaşmaya ve tek biri çivi dahi çakılmasına izin vermemek için projeyi gerçekleştirdiklerini söyleyen Kurum, göl çevresine yapılacak Millet Bahçesi'nin gölü yok edeceğine ilişkin iddiaları ise 'çarpıtma' olarak niteledi.

Özel Çevre Koruma (ÖÇK), alanı ilan edilen Salda Gölü'nde korunan alanın 4 bin 400 metrekareden 29 bin 500 metrekareye çıktığını ileri süren Murat Kurum, eski SİT alanlarının geçerliliğinin de korunduğunu, daha önce 5 bin 898 metrekare olan SİT alanının 8 bin 474 metrekareye çıkarıldığını söyledi.

Göle zarar verilmemesi için kıyı kullanım alanını 500-600 metre geriye çekildiğini kaydeden Kurum, ÖÇK'nın SİT alanlarına kıyasla daha esnek bir yapıda olduğuna ilişkin iddialara da 'asılsız' değerlendirmesini yaptı.



Bu Haber 30.07.2019 - 08:58:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.