Muhittin Böcek: Turizme siyaset üstü bakmalıyız

Muhittin Böcek: Turizme siyaset üstü bakmalıyız

Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği üyeleri ile bir araya gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek turizm sektörüne ilişkin projeleri hakkında bilgi verdi.


Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) Başkanı A.Haluk Özsevim ve TUYED’in Antalya’daki üyeleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile bir araya geldi. Böcek, turizm sektörüne katkı yapacak projelerini TUYED üyelerine anlattı.

Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanları Cem Oğuz, Osman Ayık ve Lokman Atasoy, Antalya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Songül Küçüközkaya da katılırken Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya için turizmin önemine dikkat çekerken yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Antalya’nın turizm sektörü ile dünyada onuncu Avrupa’da ise birinci olduğunu hatırlatan Böcek, “Antalya için turizmin önemini çok iyi biliyoruz. Geçtiğimiz 5 yıl içinde meydana gelen pandemi, deprem ve yangın başta olmak üzere birçok sorun ile karşı karşıya kaldık. Özellikle pandemi döneminde uygulanan Güvenli Turizm Sertifikası ile Antalya, bahane üretmeden çalışmalarına devam etti. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak sorunları bir kenara bırakarak Antalya’da önemli etkinlik ve organizasyonlara imza attık. Bahanelere yer vermeden çalışmalarımıza devam ettik” dedi.

“Turistleri şehir ile buluşturacağız”

“Antalya’da Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokollerle arıtma tesisleri yapıyoruz” diyen Böcek, “Bu tesisler için Belek’te 20 yıllık atık su bedelini Kemer’de de 27 yıllık atık su bedelini verdik. Siyaseti bir kenara bıraktık ve Antalya için Antalya’nın geleceği için işbirliği yaparak çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak raylı sistemi Konyaaltı ve Kundu’ya taşıyacağız. Bu noktada hem halkımıza yarar sağlayacağız hem de otellerdeki turistleri şehir ile buluşturacağız” dedi.

“25 milyon kişiye hizmet veriyoruz”

Antalya ve Antalya turizmini geliştirmek için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Böcek, “Geçtiğimiz sene Antalya, 16 milyon yabancı turist ağırladı. Yerli misafirler ve mevcut nüfusumuz ile 25 milyon insana ulaştık. Antalya’da 2 milyon 696 bin nüfusumuz var ve bu nüfusa göre Hazine’den para alıyoruz ama 25 milyon kişiye hizmet veriyoruz. Bu noktada şuna dikkat çekmek istiyorum: Avrupa’daki önemli turizm merkezlerinde şehircilik vergisi vardır. Şehre giriş yapan insanlardan vergiler alınır. Bu vergiler de yerel yönetimlere bırakılır. Biz de bunu istiyoruz. Türkiye ve Antalya’ya daha fazla yarar sağlamak için turizme siyaset üstü bakmalıyız” şeklinde konuştu.

“Parayı doğru kullanmak çok önemli”

EXPO 2016 fuar alanına da değinen Başkan Böcek, “EXPO 2016 fuar alanı kanayan bir yaradır. Bu alan yapılırken Antalya’daki belediyeler olarak gelirlerimizin binde 2’sini verdik. 100 ülke gelecek dediler 49 ülke geldi. Şimdi ise atıl duruyor. Buraya uzanan raylı sistem Büyükşehir Belediyesi olarak 379 milyon TL ödedik. Bugünün parası ile 2 milyar TL. Bu para ile Antalya’yı uçururduk. Parayı doğru kullanmak çok önemli. Bakın biz 5 yıl içinde 77 proje dedik 182 proje bitirdik. Bunları da parayı doğru harcayarak yaptık” dedi.

“Hepimiz bu zincir içindeyiz”

Yeniden başkan seçilmesi durumunda yine birbirinden önemli projelere imza atacaklarını belirten Başkan Muhittin Böcek, “Geçmişi ve yaptıklarımızı geride bırakacağız. Bundan sonra daha iyisini yapacağız. Turizm önceliklerimiz arasında. Çünkü Antalya’da turizm sektöründe çalışanların sayısı 300 bini buluyor. Hepimiz bu zincir içindeyiz. Antalya için yaptıklarımız turizme de katkı sağlayacak” diye konuştu.



Bu Haber 13.03.2024 - 16:32:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Başkan Haklı

    Umut Ahmetoğlu 14.03.2024 - 11:54

    Sayın Belediye Başkanı ile aynı siyasi görüşten değilim ancak “Turizme siyaset üstü bakmalıyız” sözüne yürekten katılıyorum. Turizm Bakanı haksız eleştirilerde bulundu Başkana. Kendi turizmde TEKELCİLİK, TEK YETKİLİ ACENTE gibi hukuksuz uygulamalarını otellerinde uyguluyor. Turizmin altını üstüne getirdi. 4-5 tane Tur Operatörü ve aynı zamanda otelci kankalarını memnun etmekten öteye gidemiyor. Expo alanı büyük israf oldu maalesef.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.