Muğla’da bir koy daha turizm projesi için tahrip ediliyor

Muğla’da bir koy daha turizm projesi için tahrip ediliyor

Muğla’da bir turizm projesi için daha doğanın tahrip edildiği belirtildi.


Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Demirbükü Koyu’nda MESA Mesken Sanayi tarafınan yapılan Mesa Bodrum projesi kapsamında yapılan tahribatı bölge halkı çektiği görüntülerle ortaya çıkardı. Ayrıca bölgedeki yıkım Google Haritalar’a da yansıdı.

BirGün’den Aycan Karadağ’ın haberine göre şirket, proje için 2018 yılında düğmeye bastı. Bölgede devam eden proje kapsamında 48 villa ve 196 rezidans yapılması planlanıyor. 2018 yılında şirket tarafından yapılan açıklamaya göre proje bedeli ise 1.5 milyar TL.  Yapılan açıklamada, 200 bin metrekarelik arsada yüzde 40-45’leri bulan eğim sayesinde tüm dairelerin deniz gördüğü ve 67 bin metrekare satılabilir alan inşa edecekleri belirtildi.

Bodrum’da yapımı süren projenin çevresel etki değerlendirme (ÇED) dosyasının sistemde yer almaması dikkat çekti. Öte yandan şirketin yeşil ve doğaya uyumlu diyerek pazarladığı İstanbul’da Maltepe, Çengelköy, Büyükçekmece, Beykoz, Kadıköy, Ankara ve İzmir’de proje çalışmaları bulunuyor.

Proje devam ederken şirket, villa ve rezindansları satmaya ve kiralamaya başladı.. Bir satış sitesinde yer alan fiyatlara göre; kiralık rezidans ve villa fiyatları 275 bin TL’den başlayıp 1 milyon 750 bin TL arasında değişiyor. Satılık fiyatlar ise 35-50 milyon TL arasında fiyat biçildi.



Bu Haber 20.08.2022 - 10:16:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.