Muğla İl Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl neden görevden alındı?

Muğla İl Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl neden görevden alındı?

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl’ün neden görevden alındığı belli oldu.


Turizm Güncel

Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl, ani bir kararla görevden alınarak yerine Müdür Yardımcısı Filiz Karaağaç atanmıştı.

Marmaris Life Yayın Yönetmeni Murat Ersan, Zekeriya Bingöl’ün neden görevden alındığı ile ilgili duyumlarını Turizm Güncel’e aktardı. Ersan’in bildirdiğine göre, geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un turizm müşavirleri ve il kültür turizm müdürleri ile yaptığı toplantıya katılan Bingöl, Muğla’da belediye belgeli tesislerin Bakanlığa bağlanması sürecinin yavaş iletlediğine dair bakan yardımcılarının birinden eleştiri aldı.

Edinilen bilgiye göre Zekeriye Bingöl de, şehirde çok fazla tesis bulunduğunu ve yeterli personel olmadığı için işlerin yetişmediği yanıtını verdi. Bunun üzerine Zekeriya Bingöl merkeze alındı.

Marmaris’te kaos hüküm sürüyor

Murat Ersan'ın belirttiğine göre yaz sezonunda Marmaris’te büyük bir düzensizlik, denetimsizlik ve kaos yaşanıyor. Ersan, “Kültür ve Turizm İl Müdürü koşturuyordu ancak yeterli personeli yoktu. İşler yavaş ilerliyordu. Turizmin beşiği koskoca Muğla’da personel yok. Yaz zamanında Muğla’ya çok ciddi destek gerekiyor. Güvenlik anlamında bile sıkıntılar var. Şu anda yollarda yürünmüyor. Kanunlar olsa da denetleme yapılamıyor, tekneler sintinelerini denize boşaltıyor.” diye konuştu.

“Her gün motor ve ATV kazaları oluyor”

Körfezden ve diğer ülkelerden Marmaris’e gelen turistlerin ATV’lerle şehir içinde adeta terör estirdiğini, hanutçuluğun alıp başını gittiğini, binlerce motorsikletlinin kasksız araç kullandığını ve her gün motor ve ATV kazası yaşandığını kaydeden Ersan, “Bu ATV sürüşleri Marmaris-İçemler arasındaki 10 kilometrelik bir mesafede yapılıyor. İki tane motorlu polis çözer bu işi aslında. Bazen ATV’lerle polisler arasında kovalamaca yaşanıyor, kuralları hiçe sayıyorlar.” diye konuştu.

Poseidon Çayırları çamur ve küllerin altında kaldı

Yangından sonra Marmaris’te erozyon meydana geldiğini ve plajlarda yer yer çamur tabakalarının oluştuğunu kaydeden Murat Ersan, “Poseidon çayırları çamurların ve küllerin altında kaldı. Bunlar ölürse Marmris Haliç’e döner. Nisan ayında dip temizleme cihazı gelecekti ama şimdi eylül ayına ertelenmiş. Buraların bir an evvel temizlenmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.



Bu Haber 27.07.2022 - 15:18:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • 14.09.2022 - 08:02

    Zekeriya Bingöl gibi görevini seven ve işini layığıyla yapan bir Müdürün bu şekilde bir sonuç kabul edilir birşey değil,Muğla için büyük kayıp.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.