Müberra Eresin’den Ajans payı açıklaması: İhtirazi kayıt yapın!

Müberra Eresin’den Ajans payı açıklaması: İhtirazi kayıt yapın!
Türkiye Otelciler Birliği’nin aylık yemekli toplantısında konuşan Müberra Eresin, konaklama vergisi ve ajans payına ilişkin detaylar paylaştı.

Konaklama vergisinin 1 Nisan 2020 itibariyle yüzde 1, 1 Ocak 2021’den itibaren ise yüzde 2o olarak alınacağını hatırlatan Müberra Eresin, kanunun Cumhurbaşkanı’nın onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini ifade etti.

‘’Sektörün talep ve beklentileri karşılanmadı’’

Konaklama vergisi gündeme geldiğinde ilgili kurumlar nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirten Eresin, gerek verginin dünyadaki örneklerde olduğu gibi hayata geçirilmesi gerekse sektöre olumuz etkileri başlıklarında yaptıkları itirazların dikkate alınmadığını kaydeden Eresin, ‘’Gelinen noktada TBMM tarafından onaylanan kanun maalesef sektörümüzün görüş, talep ve beklentilerini karşılamamıştır.’’ dedi.

Kanun gereği getirilecek yeni vergilerin ilave olarak mevcut sözleşme ve ücretlere yansıtılacağının iş ortaklarına ve misafirlere yazılı olarak bildirilmesi gerektiğini ifade eden Eresin, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı uygulaması ve yönetim kurulu seçimleri için sürecin de devam ettiğini söyledi.

‘’Ajans payı öderken ihtirazi kayıt yapın’’

Ödenecek turizm payı ile ilgili en önemli konunun ‘ihtirazi kayıt’ olduğunu belirten Eresin, ‘’Turizm Payı aleyhine ortaya çıkması muhtemel hukuki durum göz önüne alınarak beyan ve ödemelerin “ihtirazi kayıt” ile yapılması yönündedir.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Seçimlere katılım önemli’

Tanıtım Ajansı’nın yönetim kurulunu belirlemek için yapılacak seçimlerin önemli olduğunun altını çizen TÜROB Başkanı, ‘’Söz konusu seçimlere katılımın önemli olduğunu, ajandanızı bugünden belirleyerek yapılacak seçimlere mutlaka katılmanızı ve oyunuzu kullanmanızı önemli olarak görüyoruz. Seçimlerde, her tesisten bir kişi olmak üzere, tesislerin imza sirkülerinde isimleri yer alan temsilcileri oy kullanabilecek.’’ dedi.

2634 sayılı yasanın değiştirilmesi için çalışma başlatıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, 2634 Sayılı Turizm Teşvik Kanununu değiştirmek için çalışma başlatıldığını belirten Eresin, ‘’Sektörümüzün temel Kanunu olarak gördüğümüz “Turizm Teşvik Kanununda” değişiklik yapılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldı. Söz konusu Taslak Kanun’u siz değerli üyelerimizle paylaştık ve gelen görüşleri derledik. Kanun taslağı hakkında Kültür ve Turizm Bakanlığı ile paylaştığımız görüşlerimizi internet sayfamızda “duyurular” bölümünde yayınladık. Süreçte gelişmeleri siz değerli üyelerimizle paylaşacağız.’’ diye konuştu.



Bu Haber 29.11.2019 - 11:48:37 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.