Müberra Eresin: Türkiye’nin de bir ‘ATOL’ü olmalı!

Müberra Eresin: Türkiye’nin de  bir ‘ATOL’ü olmalı!

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, İngiltere’deki ATOL benzeri bir yapıya Türkiye’de de ihtiyaç olduğunu açıkladı.


TurizmGüncel

Türkiye Otelciler Birliği’nin aylık yemekli toplantısında konuşan Başkan Müberra Eresin, sektörün gündem başlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ATOL garantisi sadece İngiltere’yi kapsıyor

Turizm sektöründe ilklere imza atmış Thomas Cook gibi bir şirketin iflasının sektörü derinden üzdüğünü belirten Müberra Eresin, ‘’İngiltere-Thomas Cook üzerinden gelip şu anda konaklayan misafirlerinin ödemeleri ATOL kapsamında. Ancak İngiltere dışında Almanya’daki şirketler de iflas etti. Dolayısıyla ATOL garantisi sadece İngiltere ayağını kapsıyor’’ dedi.

Kredinin bir kısmı hibe şeklinde olmalı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Thomas Cook mağduru oteller için oluşturacağı 50 milyon euro’luk krediye değinen Eresin, ‘’Bakanlığın oluşturacağı kredinin küçükten büyüğe doğru kullandırılması gerekir. Bu kredinin bir kısmı hibe şeklinde, kalan kısmı ise uzun vadede ödenecek şekilde planlanmalıdır’’ şeklinde konuştu.

Thomas Cook’tan doğan boşluğu diğerleri kapatacaK

Sektörün diğer oyuncularının Thomas Cook’un taşıdığı yolcuya talip olduğunu ifade eden Eresin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iflas eden şirketten doğan boşluğu kapatmak içim easyJet ve Jet2 ile görüşmeler yaptığını ve bu yönde karar alındığını kaydetti. Eresin, THY ve British Airways’in de kapasite arttırdığını belirtti.

Türkiye’de de bir ‘ATOL’ olmalı

İngiltere’deki ATOL benzeri bir garanti sisteminin Türkiye’de bulunmadığını söyleyen Eresin, ‘’Türkiye’de de böyle bir güvence sisteminin oluşturulması ve bu gibi durumalarda otelcilerin ödemelerinin buradan yapılmasını istiyoruz’’ diye konuştu.

Tanıtım Ajansı’nı destekliyoruz, Bakan Ersoy’â başarılar diliyoruz

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Kanunununun çıktığını ve geçici yönetimin oluştuğunu hatırlatan Eresin, ‘’Bizi orada Armin Zerunyan temsil ediyor. Sektörün içinden gelen biri olan Zerunyan’ın tecrübesini hepimiz biliyoruz. Tanıtım Ajansı’nı ve Bakan Ersoy’u destekliyor, başarılar diliyoruz’’ dedi.



Bu Haber 27.09.2019 - 13:44:07 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.