MSC Cruises'dan Kızıldeniz kararı 

MSC Cruises'dan Kızıldeniz kararı 
Ünlü kruvaziyer şirketi MSC, Kızıldeniz seferlerini iptal ettiğini bildirdi.

Turizm Güncel - Dış Haberler

Başını Hamas'ın çektiği Gazze'deki direniş unsurlarının İsrail işgaline karşı başlattığı operasyon sonrası İsrail'in başlattığı yoğun saldırılarda 17. gün geride kalırken, tur operatörleri ve hava yolu şirketlerinin ardından kruvaziyer şirketleri de bölgeye dönük seferlerini iptal etmeye başladı.

Dünyanın önde gelen kruvaziyer şirketlerinden MSC Cruises, Kızıldeniz seferlerini 17 Nisan 2024 tarihine kadar durdurduğunu açıkladı. Böylece şirket, bölgeye dönük operasyon yapan MSC Orchestra ve MSC Sinfonia'nın kış programını tamamen iptal ederken, Grand Voyages of MSC Virtuosa, MSC Opera ve MSC Splendida'nın programlarında ise değişikliğe gitti. Aynı şekilde MSC Armonia'nın 11 günlük seferlerinde de küçük değişiklikler yapıldı. 

MSC'den yapılan açıklamada, gemilerin yanaştığı limanların İsrail'e yakınlığı ve İsrail ile sınırı olan ülkelerdeki kısıtlamaların misafirlerin tatil deneyimini olumsuz etkileyeceği için böyle bir kararın alındığı ifade edildi. 

Bu güzergahtaki gemilere rezervasyon yapan yolculara benzer uzunluktaki alternatif rotaların sunulacağı veya tam iade yapılacağı kaydedildi.


Bu Haber 24.10.2023 - 09:48:34 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.