MSC 9 milyar dolar yatırımla 6 dev gemiyi daha filosuna katacak

MSC 9 milyar dolar yatırımla 6 dev gemiyi daha filosuna katacak
MSC Cruises, 2017-2020 yılalrı arasında 6 yeni gemiyi filosuna katacak. Üç yıllık bir dürede şirket, yapacağı 9 milyar dolarlık yatırımla gemi sayısını iki katına çıkaracak.


MSC Cruises’un STX France tarafından yapımına devam edilen, MSC Bellissima gemisinin 'madalyon töreni' yapıldı. Ayrıca MSC Cruises’un Meraviglia-Plus sınıfı ilk gemisinin de “Çelik Sac Kesim Töreni” gerçekleştirildi. Yapımı devam eden diğer 2 gemi, MSC Seaside ve MSC Seaview’in inşa çalışmaları ise FINCANTIERI şirketi tarafından, İtalya’da devam ediyor.



Çelik sac kesme töreninde MSC Cruises Yönetim Kurulu Başkanı Pierfrancesco Vago, ilk Meraviglia-Plus gemisinin isminin, MSC Grandiosa olacağını açıkladı. Vago konuşmasında, ''Meraviglia sınıfı gemiler ile Cruise sektöründe yeni standartları belirliyoruz. Misafirlerimizin beklentilerini karşılamayabilmek adına, seyahat deneyimlerini bir üst seviyeye taşıyoruz. MSC Grandiosa ismi 'Muhteşem ve Devasa' anlamına geliyor. Gemimiz adına yakışır zenginlikte, ultra-modern bir mega gemi olarak seyahat severlerin hizmetine sunulacak.'' dedi.

Pierfrancesco Vago sözlerine şu şekilde devam etti:

''331 metre uzunluğu, 181,000 GRT ağırlığında ve 6,334 kapasiteli Meraviglia sınıfı gemilerimizden Haziran 2017’de hizmete girmiş olan MSC Meraviglia ve Mart 2019’da hizmete girecek olan MSC Bellissima, yüksek teknoloji ve yenilikçi tasarımlarla donatıldı. Buna karşın Meraviglia-Plus gemilerimiz adeta denizler üzerinde bir sanat müzesi olacaklar. Meraviglia-Plus gemilerimizde, klasik sanat ve çağdaş sanatın en güzel örneklerinden oluşan koleksiyonlara yer vereceğiz. Bu farklılık gemi seyahatini bir üst seviyeye taşırken, misafirlerine de dünyanın en önemli sanat eserleri eşliğinde seyahat keyfi sunacak.''




Bu Haber 16.11.2017 - 20:09:58 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.