Moskova’dan Türkiye’ye 50 uçak kalkıyor yine de bilet bulmak mümkün değil

Moskova’dan Türkiye’ye 50 uçak kalkıyor yine de bilet bulmak mümkün değil

Moskova’dan Türkiye’ye günde 50 uçak kalkıyor ama yolcuların bilet bulması mümkün değil.


Moskova’dan Türkiye’ye dünyanın hiçbir yerinden olmadığı kadar çok uçuş var. Her gün yaklaşık 50 uçak Türkiye’ye gitmek üzere Moskova’dan havalanıyor.  İstanbul’dan Ankara’ya bile bu kadar çok günlük uçuş yok.

GazetemRu’dan Siyamend Kaçmaz, Moskova’dan günde Aeroflot ve diğer özel hava yolları ile toplamda 50-60 uçağın Türkiye’ye uçuş gerçekleştirdiğini, bunun 30’unun Türk Hava Yollarına ait olduğunu yazdı.

Öte yandan bu kadar yoğun uçuşa rağmen bilet bulmak, hele uygun fiyata bilet bulmak mümkün değil. Yolcular bilet bulsa bile eskisinin 5 katı ödemek zorunda.

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği operasyon sonrası birçok ülkenin hava sahasını Rusya uçaklarına kapatmasından dolayı uçuş süreleri ise ortalama bir buçuk saat uzadı. Eskiden aynı gün uçuşa yer bulunabildiği fakat şimdi bir sonraki hafta için bile bilet bulmanın zor olduğu görülürken, gidiş-dönüş bilet fiyatlarının 120 bin rubleye kadar yükselmesi yolcuları aynı fiyatta başka güzergahta business sınıf uçmaya yöneltebiliyor.

Bilet fiyatlarının bu kadar yükselmesi ve talebe karşılık verilememesinin nedeninin charter uçuş yapamayan turizm şirketlerine blok koltuk satılması olduğu belirtiliyor.

Yine üçüncü ülkelere giden Ruslar da Türkiye üzerinden aktarma yapıyor. Dolayısı ile turizm firmalarının zamanında blok olarak koltukları o dönemin fiyatı ile kapatması ve geriye kalan az sayıdaki koltuğun bilgisayar sistemlerinin talebe göre fiyatlandırması ile durumun bu hale geldiği düşünülüyor.



Bu Haber 21.06.2022 - 10:24:01 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Rusya bir katil ülkesi

    Kateryna Cin 22.06.2022 - 01:31

    "Rusya'nin Ukrayna’da duzenledigi operasyon" da ne demek? Rusya Ukrayna'ya dehşet savaşla geldi. Ölüm getirdi. Sivilleri çocukları öldürmek için geldi, ve siz turizmciler buna göz yummuyorsunuz çünkü para kan kokmuyor sizin için. Bir gelin Ukrayna’ya bakın operasyon dediğin şey nedir. Ruslarin Türkiye'de tatil yapma hakkı yoktur.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.