Montenegro Airlines iflas etti

Montenegro Airlines iflas etti
Karadağ’ın ulusal hava yolu şirketi Montenegro Airlines iflas etti.

Uzun süredir zarar eden, Karadağ’ın ulusal hava yolu şirketi Montenegro Airlines (Karadağ Hava Yolları) iflas bayrağını çekti. Filosunda 4 uçağı ve 350 çalışanı bulunan şirket, son uçuşunu Noel Günü'nde Sırbistan'ın Belgrad şehrinden şirketin merkezi Podgorica'ya yaptı. Montenegro Airlines, Yugoslavya'daki iç savaşın sonlarına doğru, 1994 yılında kurulmuştu. Varlığını sürdürmesi, büyük ölçüde Karadağ'ın mali desteğine bağlıydı.

İndependent Türkçe’de yer alan habere göre, şirketin taşıma filosu yalnızca 4 yolcu uçağından oluşuyordu: Üç adet Embraer 195 ve 31 yaşında bir tek Fokker 100. Karadağ Havayolları, 2019'da 657 bin 276 yolcu uçurdu ki bu, Ryanair'in iki günde taşıdığı yolcu sayısından daha az. Ryanair, Karadağlı hava taşımacılığı şirketine yasadışı devlet yardımı yapıldığını bildirerek Avrupa Birliği'ne şikayette bulunmuştu.

Karadağ Havayolları'nın ana rotaları Podgorica'yı Londra Gatwick, Frankfurt, Ljubljana, Paris, Roma, Viyana ve Zürih'e bağlarken; şirket, sayfiye yeri Tivat'taki havalimanında bazı çift yönlü tatil uçuşları da yapıyordu.

Koronavirüsün Avrupa genelinde havacılığın neredeyse kapanmasına yol açmasından kısa bir süre önce, mart başlarında, Karadağ Havayolları, Londra'yle birlikte diğer yerlerdeki ofislerini kapatmayı planladığını duyurmuştu.

Pandemi, tüm Avrupalı havayolu şirketleri gibi onları da aşırı derecede kötü etkiledi. Podgorica'daki hükümet, yeni bir ulusal havayolu şirketi kurma niyetini açıkladı. Eski Yugoslavya'dan çıkan bir başka havayolu şirketi olan, Slovenya'nın Adria Havayolları, 2019 eylülünde kapanmıştı.



Bu Haber 28.12.2020 - 09:14:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Sedat coker 28.12.2020 - 11:10

    Habere bir eklemek yapmak gerekirse Yeni secilen hukumetin Ryanair firmasinin AB ye sikayet sonrasi AB katilim surecindeki iliskilerin gozden gecirilme tehditi ve krizden etkilenmeleri sirket tasviyesine karar alinmasinda onemli rol oynamistir. Diger taraftan montenegro airlines a karadag li bir yatirimci teklifte bulunecegi yolunda yerel basinda haberler cikmaktadir. Isvecte yasayan bu yatirimci hava yolunu devralmak istemektedir. Devlet ise bir baska isim altinda faaliyet Imkani saglayacak planar yapmaktadir. Haberde Ryanair in tasidigi kisi sayisi ile ucak sayisini karsilastirilmasi yapilmasi gerekirdi. Yaz sezonu a kadar Yeni hukumet planlama yi yapacagini belirtmekdir. Bu ulkeye gelecek turist sayisina cok olumsuz bir etki etmesi pek dusunulmemeli. Karadagda Yasayan Turizm ci

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.