MITT Moskova Fuarı başladı, Türkiye standı dörtte bire düştü

MITT Moskova Fuarı başladı, Türkiye standı dörtte bire düştü
MITT Moskova Fuarı, 26. kez kapılarını açtı. Fuarda bu yıl Türkiye standı 300 metrekareye düşerken, söz konusu düşüşte hem stant fiyatlarının hem de bakanlığın yeni stratejisinin etkili olduğu belirtiliyor.

TurizmGüncel - Moskova

Türkiye’nin iki büyük pazarından biri olan Rusya’nın en önemli turizm fuarı MITT Moskova kapılarını açtı. 14 Mart’a kadar devam edecek olan fuarda, Rusya pazarından turist almaya çalışan ülkeler tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yürütüyor.

TÜRKİYE STANDI YÜZDE 75 KÜÇÜLDÜ

Bu yılki MITT Moskova Fuarı'nda Türkiye standının 4’te 3 oranında küçüldüğü görüldü. Daha önce 1.200 metrekare alana yayılan Türkiye standı, bu yıl 300 metrekareye düşürüldü. Fuarda Türkiye’nin alanında stant açan otel sayısının da hayli azaldığı dikkat çekti. Türkiye standının bulunduğu alanda, Bakanlığın haricinde 3 ayrı stant daha bulunuyor. Bunlar TÜRSAB, BETUYAB ve Liberya Hotels’in açtığı stantlar. Türkiye standında bu yıl, her yıl kurulan sahnenin olmadığı ve ortak alanların ortadan kalktığı gözlerden kaçmadı. Türkiye’nin kullandığı holün yarısı bu yıl MITT Fuar idaresi tarafından kullanılıyor. Bu yıl MITT’te Türkiye standındaki küçülmede, bakanlığın fuarlara ilişkin yeni stratejisi ve stant ücretlerinin temel rol oynadığı belirtiliyor.

TÜRSAB DEV STANTLA FUARA KATILDI

Bu yılki MITT Moskova Fuarı'na TÜRSAB, ITB Berlin’de olduğu gibi, büyük bir stantla katıldı. Fuarda 175 metrekarelik bir stant alanı alan TÜRSAB, yine ITB’de olduğu gibi, B2B görüşmeler için turizmcilerin buluşma alanı oldu.

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar, Türkiye standını ziyaret ederek katılımcılarla görüştü.

TUR OPERATÖRLERİ CENTİLMENLİK ANLAŞMASI YAPTI

Turizmcilerin yaptığı değerlendirmelerde, Rusya pazarında bu yıl temkinli bir durumun hakim olduğu görüşü öne çıktı. Geçtiğimiz yıl Türkiye’ye yüksek planlama yapan ve ciddi kayıplar yaşayan operatörlerin, bu yıl kapasitelerini yüzde 20 civarında düşürdükleri ve aralarında bir centilmenlik anlaşması yaptıkları ifade ediliyor.

İşte Türkiye standı...

mitt2

mitt3

mitt1

mitt4

mitt5

mittkapak


Bu Haber 12.03.2019 - 11:57:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.