Mısır'dan 2020'ye kadar sübvansiyona devam kararı

Mısır'dan 2020'ye kadar sübvansiyona devam kararı
Mısır, ülkeye turist getiren uçaklara verdiği desteği 2020 yılına kadar devam ettireceğini açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Mısır Turizm Bakanlığı ve Mısır Sivil Havacılık Kurumu tarafından yapılan ortak açıklamada, turist getiren uçaklara verilen desteğin 2020'ye kadar devam edeceği belirtildi.

2020 YILINA KADAR SÜRECEK

Yeni destek programının 1 Kasım'da başlayacağını belirten Mısır otoriteleri, söz konusu desteğin 2020 yılının nisan ayına kadar süreceğini açıkladı. Ancak değişkenlik gösrterecek olan desteğe ilişkin net bir açıklama yapılmadı.

UÇAK BAŞINA 2-6 BİN DOLAR DESTEK

Mısır'ın, uçak doluluğu, uçuş sayısı ve uçulan noktalar olmak üzere farklı programlarda uygulayacağı uçuş desteğinin uçuş başına 2 bin dolar ile 6 bin dolar arasında değişeceği belirtiliyor. Mısır'ın destek ödemelerini operasyona başlanmasının üçüncü ayı dolduktan sonra ödeyeceği belirtilse de, bundan önceki desteklerin henüz ödenmediği de ileri sürülüyor.

RİSK ALAN TUR OPERATÖRLERİ İNCELİKLİ OLACAK

Sağlanacak destekte, özellikle Mısır'a turist götürmek için risk alan tur operatörlerinin gözetileceği ve desteğin hem charter hem de tarifeli uçaklarla turist getiren acentelere verileceği kaydedildi. Desteklerde önceliğin, geçtiğimi yıllarda turist kaybı yaşayan destinasyonlarda olacağı ifade edildi.



Bu Haber 04.10.2018 - 14:25:59 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.