Mısır'da otellerin oda başına geliri ne kadar arttı?

Mısır'da otellerin oda başına geliri ne kadar arttı?
Mısır'da otellerin oda başına ortalama geliri (RevPar), 2017 yılına kıyasla yüzde 42 oranında arttı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Colliers Intrnational tarafından hazırlanan MENA (Kuzey Afrika ve Orta Doğu) 2019 Otel Beklenti raporuna göre, Mısır genelinde otellerin oda başına ortalama geliri (RevPar) yüzde 42 oranına attı. Mısır otellerindeki RevPar artışının hem hem günlük oda fiyatı (ADR) hem de dolululuk oranlarındaki (Occupancy) artıştan kaynaklandığı belirtildi. Raporda ayrıca, MICE sektörünün Mısır'da güçlü bir büyüme gösterdiğine de dikkat çekildi.

ODA BAŞINA GELİRDEKİ ARTIŞ DEVAM EDECEK

Rapora göre Mısır Konaklama sektörü güçlü durumunu sürdürecek. Kızıldeniz destinasyonlarındaki güvenlik algısında olumlu yönde değişim yaşanması nedeniyle bu destinasyonlardaki pozitif ivmenin devam edeceğine vugu yapılan raporda, Mısır konaklama sektöründeki 2019'daki RevPar artışının yüzde 11 olarak gerçekleşeceği öngörüldü.

HEM ODA BAŞINA GELİR HEM DE DOLULUK ARTACAK

Rapora göre Kahire otellerinde RevPar atışı yüzde 9 artışla 98 dolar, ADR ortalaması 128 dolar ve doluluk oran yüzde 77 olacak. Buna karşın, Şarm El Şeyh otellerindeki otalama doluluk yüzde 58, oda başına ortalama fiyat ise yüzde 12 artışla 27 dolar olacak.

Hurghada'daki otellerde ise RevPar'ın yüzde 13 artması bekleniyor. Bu bölgedeki oteller için öngörülen ortlama doluluk oranı yüzde 68 olurken, Alexandria'daki otellerin doluluk oranının yüzde 81, olması, RevPar'ın yüzde 10 artması bekleniyor.



Bu Haber 12.02.2019 - 14:19:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.