Mısır ve Tunus da Almanya pazarında oyuna döndü

Mısır ve Tunus da Almanya pazarında oyuna döndü

Türkiye'nin Kuzey Afrika'daki ikim rakibi Mısır ve Tunus da Almanya pazarında oyuna döndü.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Almanya seyahat pazarında Mısır'ın oyuna geri döndüğü, Tunus'un ise dalgalı bir seyir izlemekle birlikte son dakika rezervasyonlarınada pay almasının beklendiği belirtildi.

Rezervasyonların 2019’un üzerine çıkması bekleniyor

Alman iş ve turizm dergisi TouristikAktuelle'in önde gelen tur operatörlerinden elde ettiği verilere göre, Mısır için yapılan aramalar ve rezervasyonlar çok iyi gidiyor. Mısır talebinin ortalamanın üzerinde olduğunu belirten tur operatörleri, Mısır'a giden ziyaretçi sayısının 2019'un üzerine çıkmasını bekliyor. Bu nedenle bazı tur şirketlerinin Mısır'daki oda kontenjanını artırmayı planladığı belirtiliyor.

Aileler geri dönüyor

Mısır'ın 'riskli ülkeler' listesinden çıkmasını bekleyen misafirler, bu yılın başından itibaren kıs vadeli rezervasyonlar yapmaya başladı. Organizatörler, Mısır'ın 'yüksek riskli ülkeler' listesinden çıktığı 3 Mart'tan itibaren daha uzun vadeli rezervasyonlar yapılmaya başlandığını belirterek ailelerin Şarm El Şeyh ve Hurghada sahillerine geri döndüğüne dikkat çekiyor.

Almanya’nın 20 şehrinden Mısır’a hava bağlantısı

Öte yandan, Mısır'a dönük hava bağlantısı geçen yılkinin iki katına çıkmış durumda. Tam aşılı Almanlar şu anda Almanya'nın 20 şehrinden Mısır'a tatile gidebiliyor. Bazı taşıyıcıların, Şarm El Şeyh ve Luxor'a birkaç noktadan daha uçuş başlatabileceği ifade ediliyor.

Tunus TUI ve FTI'da zirvede

Mısır'ın rakibi Tunus'un organizatöre göre farklı bir tablo çizdiğine dikkat çekiliyor. Tunus'un TUI ve FTI'ın satışlarında ortalamanın üzerinde olduğu, ancak diğer tur operatörleri için de hala oda bulunduğunun altı çiziliyor.



Bu Haber 15.04.2022 - 15:03:47 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.