Mısır ve BAE Rus turistler için tatil fiyatlarını düşürdü, Türkiye artırdı
Rusya’da nisan ayı tatil fiyatlarının sadece Türkiye’de arttığı, diğer destinasyonların ise fiyat düşürdüğü belirtiliyor.

Rusya Federal Devlet İstatistik Servisi (Rosstat) tarafından yayınlanan verilere göre Nisan ayında en pahalı tatil fiyatlarının Mısır’da olduğu belirlendi. Mısır’ı Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye takip etti.
Turizm DataBank’ın haberine göre, nisan ayında Mısır tatili fiyatları aylık yüzde 7 ve BAE fiyatları yüzde 9 düşerken Türkiye tatili fiyatları yüzde 11,5 oranında artı.
Öte yandan tatil fiyatları yıllık bazda Türkiye’de yüzde 17,5, Mısır’da yüzde 13,4 ve BAE’de yüzde 7,3 artış gösterdi.
İlgili Haberler

Rusların yılbaşı tatil tercihinde ilk 5 belli oldu
Ruslar yılbaşı tatili için şimdiden program yapmaya başlarken; tatil planlarında Tayland, Türkiye ve Çin ön plana çıktı.

2026'da dünyanın en iyi havayolu şirketleri listesi açıklandı! THY kaçıncı sırada?
2026 Dünya Havayolları Ödülleri listesi açıklandı. 2026’da dünyanın en iyi havayolu firması Singapore Airlines seçilirken, Türk Hava Yolları (THY) genel sıralamada 5’inci oldu.

BM'den 2026 yılı turizm beklentilerinde aşağı yönlü revize
BM Dünya Turizm Örgütü (UN Tourism), 2026 yılı uluslararası turist varışı büyüme tahminini yüzde 3-4 seviyesinden yüzde 1-2 seviyesine çekti.


%20(2).gif)

