Mısır turizmde yapısal reforma gidiyor

Mısır turizmde yapısal reforma gidiyor
Mısır Turizm Bakanlığı, ülke turizminde hayata geçireceği yapısal reformlar için harekete geçti.

TurizmGüncel

Mısır Turizm Bakanı Rania al-Mashat, bakanlığın turizmde uygulamayı planladığı yapısal reformlarla ilgili Başbakan Mostafa Madbouli ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılması planlanan reformlarla ilgili Başbakana bir sunum yapan Al Mashat, planı turizmde südürülebilirlik çerçevesinde oluşturduklarını kaydetti.

HER AİLEDEN BİR KİŞİNİN TURİZMDE ÇALIŞMASI HDEFLENİYOR

Programın Mısır turizmini küresel standartlara yükseltmeyi ve daha rekabetçi bir yapıya kavuşturmayı hedeflediğini kaydeden Bakan Rania al-Mashat, ''Programla birlikte Mısır'da yaşayan her aileden bir kişinin turizm sektöründe istihdam edilmesini hedeflediklerini belirtti.

YAPISAL EFORMLAR HANGİ NOKTALARA ODAKLANACAK?

Yapısal reformların yasal, kurumsal, tanıtım, yatırım ve altyapı gibi noktalara odaklandığı bilgisini veren al Mashad, ülke turizminin modern turist eğilimlerine yak uyduracağını kaydetti.

İKİ YENİ BÖLGEYİ TURİZME AÇACAK

Bakan al Mashad daha önce, yabancı yatırımcıları Mısır'ın Akdeniz ve Kızıldeniz'deki tatil bölgelerinde yatırım yapmaya teşvik edeceklerini de açıklamıştı. Al Mashad ayrıca, Mısır turizm sektörünün Ain Sokna bölgesindeki Gabal Al-Galala ve Kuzey sahillerindeki Al-Alamein gibi yeni turistik noktalara odaklanacağına da işaret etmişti.



Bu Haber 29.12.2018 - 09:54:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.