Mısır, turizm sektörünü savaşın etkisinden koruma telaşında

Mısır, turizm sektörünü savaşın etkisinden koruma telaşında
İsrail'in Filistin'e dönük işgal harekatı sonrası turizmi tehlikeye giren Mısır, Almanya turizm pazarındaki tur operatörleri ve acenteleri aracılığıyla ülkeye dönük talebi artırmayı, bu ülkedeki tur operatörlerini desteklemeyi planlıyor.

Turizm Güncel - Dış Haberler

İsrail işgali ve kuşatması altındaki Filistin'deki direniş örgütlerinin 7 Ekim'de başlattığı operasyon ve İsrail'in bu operasyon yeni bir saldırı ve işgal girişimiyle yanıt vermesi bölgede gerilimi tırmandırdı. Çatışmalardan olumsuz etkilenen Mısır turizm sektörü ise, bir çıkış yolu bulmaya başlıyor.

11 ayda 1 milyon 350 bin Alman turist aldı

Alman turizm sektörüyle görüşmeler yapmak için bu ülkeye giden Mısır Turizm Bakanı Ahmed İsa, iş ve turizm dergisi fvw'ye açıklamalarda bulundu. 

İsrail Filistin'e dönük işgal harekatına rağmen Mısır'da durumun  istikrarlı ve sakin olduğunu kaydeden Ahmed İsa, düzenleyecekleri info gezileri ile Alman acentelere ve tur operatörlerine güven vermeyi amaçladıklarını söyledi. 

2022 yılında 1 milyon 320 bin olan Alman turist sayısını bu yılın ocak kasım arasındaki döneminde 1 milyon 350 bine çıkardıklarını kaydeden İsa, hedeflerinin yılı 1,5 milyon Alman turistle kapatmak olduğunu ifade etti.

Hurghada ile Gazze arasında 600 kilometre mesafe var

İsrail-Filistin arasındaki savaş nedeniyle insanların normal olarak Mısır'a rezervasyon yapmaktan kaçındığını kaydeden Ahmed İsa, iptallerin artmadığını ve rezervasyonların toparlanmaya başladığını kaydetti. İsa "Mısır'a gelen Almanların yüzde 80'i Hurghada bölgesine gidiyor ve orası Gazze'den 600 kilometre uzaklıkta. Marsa Alam daha da uzak. Sina Yarımadası'nda yalnızca Şarm El Şeyh yer alıyor ancak burası Almanya pazarı için o kadar önemli değil." diye konuştu.

“Riskleri ortaklarımıza paylaşmak istiyoruz”

Alman turizm pazarının oyuncularıyla mevcut belirsizliği konuşmak için Almanya'ya gittiğini ifade edeb Ahmed İsa "Tatilcilere Mısır'ın güzel ve güvenli olduğunu göstermek için referans niteliğinde bir reklam kampanyası başlatıyoruz. Ayrıca ek önlemlerle değer zincirinin tamamını destekliyoruz. Tüm riskleri üstlenemeyiz ancak riskleri ortaklarımızla paylaşmak isteriz." ifadelerini kullandı.

Şarm El Şeyh uçuş desteği artırıldı, destekte doluluk şartı yüzde 60’a çekildi

Şarm El Şeyh uçuşlarına verdikleri desteği kasım ve aralık aylarında uçuş başına 500 dolar artırarak devam ettireceklerini açıklayan Mısır Turizm Bakanı, "Azalan rezervasyonlara rağmen hava yolu şirketlerinin operasyonlarına devam edebilmeleri için verdiğimiz destekte doluluk oranı kriterini ise yüzde 60'a çekiyoruz. Gerekmesi durumunda uygulamada süreyi uzatabiliriz." şeklinde konuştu. 

Alman tur operatörlerinin maliyetlerinin yarısının karşılanmasına dönük promosyon destekleri için görüşme yaptıklarını anlatan Ahmed İsa, "Ayrıca tatil beldelerinde her şeyin normal şekilde devam ettiğini seyahat acentalarına da göstermek istiyoruz. Mesela Alltours Aralık ayında büyük bir tanıtım gezisi düzenliyor." dedi.

2030 hedefi 30 milyon turist

Ahmed İsa, "Mısır'ın 2030 yılında turist sayısını 30 milyona çıkarma planının İsrail'in saldırısı nedeniyle sekteye uğrayıp uğramadığı" sorusuna ise "Mısır çok krizler yaşadı ve bu krizlerden hızla toparlanarak çıkmayı başardı. Mısır ile ilgili iki temel hedefimiz var: Oda sayımız ve uçuş sayımız. Uçuş kapasiteleri konusunda rahatım. Çünkü hava yolu şirketleri Mısır'ın yıl geneli bir destinasyon olduğunun farkına vardı. Otel kapasitesi konusunda da pek çok gelişme var. 2025 yılına kadar oda stoğumuza 25 bin oda eklenecek ki bu yüzde 12 artış anlamına geliyor. 

Bakan İsa ayrıca, tur operatörleri ile olan yakın ilişkileri ve aldıkları önlemler sayesinde, 2024 yılında Almanya pazarında daha fazla büyüme kaydedeceklerini belirtti.


Bu Haber 16.11.2023 - 18:44:17 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.