Mısır turist taşımak için bütçeli hava yolu kuruyor

Mısır turist taşımak için bütçeli hava yolu kuruyor

Mısır, THY-Anadolu Jet modeliyle ülkenin ilk bütçeli hava yolu şirketini hayata geçirmeye hazırlanıyor.


Turizm Güncel - Dış Haberler

Akdeniz çanağının önemli turizm ülkelerinden Mısır, ülkeye turist taşımak için kendi bütçeli hava yolu şirketini kurmaya hazırlanıyor.

Air Sphinx (Sfenks Hava Yolları) ismiyle EgyptAir'in (Mısır Hava Yolları) çatısı altında kurulacak olan yeni hava yolu şirketinin yurt içinde ve yurt dışına rekabetçi fiyatlarla uçuş yapacağı açıklandı. Şirketin ana hedefi ise, Mısır'a farklı ülkelerden daha fazla turist gelmesini sağlamak.

Yapılan planlamaya göre Air Sphinx, Kahire, Hurghada, Şarm El-Şeyh, Luksor ve 2022'nin sonunda açılması planlanan Giza'daki yeni Sfenks Havaalanından uçuşlar gerçekleştirecek. Air Sphinx'in bu sezon (2022-23 kış sezonu) uçmaya başlaması bekleniyor.

Yeni kurulacak hava yolu şirketinin ana merkezinin Giza Piramitlerine 45 kilometre uzaklıktaki Sfenks Uluslararası Havalimanı olacağı öğrenildi.

İlk etapta filosunda iki adet Boeing 737-800 bulunacak olacak Air Sphinx'in uçuşlara ilk olarak iç hatlarda uçuşlara başlayacağı ve haftada yapacağı 15 seferle ülkenin diğer bölgelerindeki turistleri Giza'daki turistik noktalara taşıyacak.



Bu Haber 13.07.2022 - 10:37:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.